imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple registrirao domenu www.apple.car

Još jedan dokaz da Apple radi automobil


Da Apple razvija automobil, jedna je od najbolje čuvanih tajni u Silicijskoj dolini, no svaki tjedan nas dočeka nova vijest ili nagađanje koje samo potvrđuje tu teoriju.

Posljednja se pojavila jučer nakon što je CNBC potvrdio kako je Apple registrirao novu domenu, www.apple.car.

Poprilično je jasno o čemu se zapravo radi. Da stvar bude još zanimljivija, Apple je dodao još par domena: Apple.Auto i Apple.Cars.

Niti jedna od ovih domena ne vodi na stranicu, no odmah je odbačena teorija kako se radi o uređaju vezanom za Appleov CarPlay, obzirom na to da Apple sve svoje proizvode stavlja na jednu web stranicu. Da ne bi bilo zabune, Apple ima registrirano preko tisuću domena u svrhu očuvanja svog brenda i proizvoda, no nemaju potrebu zaštititi nasumične riječi i pojmove.

Kao i inače, nitko od Appleovih predstavnika nije želio komentirati ove navode, ali do sad nitko nije izričito porekao glasine, kao ni sam Tim Cook, uz komentar kako Apple ima više tajni nego CIA.

Podsjetimo, Appleov navodni automobil svjetlo dana bi trebao ugledati 2020. godine, a svi izvori tvrde kako se radi o električnom vozilu koje će biti znatno drugačije od aktualnih električnih automobila. Apple je već zaposlio niz inženjera iz automobilske industrije, a navodno im se izuzetno svidio BMW-ov model i3 koji je postao iznimno popularan usprkos radikalnom dizajnu i relativno visokoj cijeni.

Navodno je Apple uvezao Fiata Multiplu iz 1957. godine (Appleov šef dizajna Jonathan Ive obožava Fiat), a sve projekte vezane uz automobil radi tvrtka SixtyEight za koju se smatra da Appleu služi kao krinka.

Izvor: CNBC.com

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!