Jimmy Iovine o budućnosti Apple Musica

Jimmy Iovine o budućnosti Apple Musica

#Vijesti
2016. 10. 13.
Jimmy Iovine izjavio je kako je Apple Music još daleko od završenog proizvoda. Suosnivač Beats Electronicsa i Appleov zaposlenik odradio je novi intervju za Billboard.com, u kojem je govorio o stvaranju proizvoda koji spaja tehnologiju i glazbu te kako Apple želi stvoriti nešto što je više od alata kojim dolazite do glazbe ili dobivate tjedne popise pjesama.

Ono na čemu trenutno radimo je stvaranje pravog hibrida. Mi vjerujemo kako je to najbolji hibrid ili kombinacija ovih stvari, a stvorit ćemo glazbeni sustav koji je tehnološki i kulturno prihvaćen. Planiramo napraviti kombinaciju tehnologije i popularne kulture koja je uzbudljiva. – Jimmy Iovine

Apple Music krenuo je s radom prije više od 17 mjeseci, a već ima 17 milijuna pretplaćenih korisnika. Njihova najveća konkurencija, Spotify, ima 40 milijuna, ali Iovine je uvjeren kako će Appleova usluga postati još veća te će još više privlačiti korisnike.

Jimmy Iovine o budućnosti Apple Musica

Izdavačke kuće postale su negativno nastrojene prema Apple Musicu u zadnje vrijeme, zbog nekoliko ekskluzivnih dogovora koje je tvrtka postigla s glazbenicima kao što su Drake, The Weeknd, DJ Khaled i Taylor Swift. Iovine se osvrnuo i na ovaj problem, te je izjavio kako Apple Music ne želi zamijeniti izdavačke kuće.

Pomažemo stvoriti nešto što može pomoći izdavačkim kućama i umjetnicima, poznatima ili onima koji još nisu otkriveni. Nismo u istom poslu kao izdavačke kuće.

Apple je osim glazbe na Apple Music usluzi, producirao i glazbene spotove i filmove u suradnji s umjetnicima, a trenutno rade na barem dvije TV emisije, Vital Signs i Carpool Karaoke.

Jimmy Iovine o budućnosti Apple Musica

Kako biste pročitali cijeli intervju na engleskom jeziku, u kojem Iovine govori o svojem timu i što je potrebno za razvoj usluge kao što je Apple Music, pratite slijedeću poveznicu.

Izvor: cultofmac.com, macrumors.com

Komentiraj