imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kada bismo mogli očekivati lansiranje iOS-a 12 beta?

Provjerili smo tendencije posljednjih nekoliko godina.

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Jeste li se ikada zapitali od čega je napravljen iPhone? – video


Napravljen je od iPhonea! Točnije, Apple to zaista želi postići, kako bi stotine milijuna iPhonea koji se šalju na odlagališta svake godine umjesto toga vratili njima u doglednoj budućnosti. Tvrtka ilustrira svoju ekološku svijest kroz novi animacijski video.

Svi znaju kako je Apple tvrtka koja već dugi niz godina radi na napredan i ekološki svjestan način. Ne govorimo to tek tako, tvrtka zaista ima stroge smjernice o tome kako najbolje mogu zaštiti našu prirodu. Isto tako očekuju od svojih dobavljača da se pridržavaju ovih smjernica; dobavljača poput proizvođača Gorilla Glassa, Corninga koji je nedavno od Applea dobio 200 milijuna dolara.

01_apple_wanting_to_create_completely_green_phones (1)

Na početku ove zelene kampanje, Appleova potpredsjednica za okoliš, politiku i društvene inicijative je pričala o potpunoj samodostatnosti Apple Parka. Također je spomenula kako su Appleovi planovi za budućnost proizvodnja proizvoda u zatvorenom ciklusu, što je prilično cool. Očito postoje dijelovi koji se već proizvode na ovaj način, ali stvaranje cijelog telefona, sve do zadnjeg vijka od recikliranih materijala je prilično ‘zeleno’ rješenje.

U ovom videu, možemo vidjeti LIAM robota, koji rastavlja iPhone i odvaja dijelove kako bi se mogli ponovo upotrijebiti na najjednostavniji mogući način. Ranije, Apple je govorio o tome kako ne znaju točno kako će izvršiti svoju ludu ideju, ali kako rade na tome. Apple dolazi sve bliže tome iz dana u dan, kako bi mogli ispuniti svoje obećanje i na kraju stvoriti malo bolji svijet.

 

Zvuči ludo, ali radimo na tome. Krećemo se prema opskrbnom lancu zatvorenog kruga. Jednog dan želimo biti u stanju stvoriti nove proizvode isključivo od recikliranih materijala, uključujući i vaše stare proizvode… Zapravo radimo nešto što rijetko činimo, a to je najavljivanje cilja prije nego što u potpunosti shvatimo kako to učiniti. Zato smo malo nervozni, ali mislimo kako je to zaista važno, jer kao sektor vjerujemo kako je to smjer u kojem bi tehnologija trebala ići.

 

Dok LIAM naporno radi na nošenju starih iPhonea s jednog mjesta na drugo, Appleovi zaposlenici opisuju video u pozadini. Zaplet kaže kako je ono što se događa u Appleovim tvornicama čarobno. Ako Apple uspije stvoriti 100% zeleni telefon, to bi bilo čarobno. Ne bi bilo previše loše kada bi se tvrtke natjecale jedna protiv druge u ovome, a ne samo u razlučivosti zaslona ili brzini procesora.

02_apple_wanting_to_create_completely_green_phones

 

 

Lisa Jackson: Liam uzima cijeli iPhone i rastavlja ga.
Sarah Chandler: U tom procesu završite s ovim savršeno odijeljenim kutijama dijelova. I shvatiti što treba učiniti s njima; tu se nalazi magija.
TJ Tyler: Pokušajmo ih vratiti u vlastiti lanac opskrbe i doslovno ponovo upotrijebiti naš vlastiti materijal koji smo generirali.
Chandler: Tretirati taj materijal kao nevjerojatan dar koji i je i slati ga natrag u taj ciklus opet i opet kako ne bi morali izvlačiti novi materijal iz zemlje – to je cilj. I to je zaista uzbudljivo.

Izvor: 9to5mac

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!