imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Jeste li dobili Apple Watch za Božić? Pogledajmo nekoliko savjeta!


Ovaj članak je prvenstveno za one koji se tek počinju upoznavati s Appleovim pametnim satom. Naravno, iskusniji korisnici su također dobrodošli: možda ćete u njemu pronaći nešto što još niste znali.

Desno je lijevo

Dešnjaci obično imaju prednost nad ljevacima u ovom svijetu koji je kalibriran za dešnjake, i zaista nema nikakve potrebe da se i Apple Watch nađe na popisu stvari koje tome pridonose. Ako želite nositi sat na desnoj ruci, postavite kotačić Digital Crown na donju lijevu stranu umjesto na gornju desnu stranu.

Nakon toga, otvorite Apple Watch aplikaciju na vašem iPhoneu. Idite na Općenito > Watch Orientation i odaberite na kojoj ruci i u kojem položaju koristite Apple Watch.

Ako uvijek kasnite

Ako ste jedni od onih koji jednostavno ne mogu stići na određeno mjesto na vrijeme, postoji vrlo jednostavno rješenje: pomaknite vrijeme unazad. Ovaj trik koji se koristi na analognim satovima jednostavno postavite na vašem Apple Watchu.

Idite na Postavke > Vrijeme na vašem Watchu i dodirnite “+0 min”. Možete odabrati vremenski pomak koji je optimalan za vas pomoću Crowna, i zatim pritisnite gumb Postavi. Apple Watch tretira ovu postavku zasebno, ostale funkcije će slijediti stvarno vrijeme, sve osim prikaza vremena.

Za trčanje u gradu

Oni koji trče kroz grad vrlo dobro znaju da se ponekad morate zaustaviti na crvenom svjetlu ili pogledati na obje strane prije nego što prijeđete cestu, ili se može dogoditi da na vašoj omiljenoj ruti jednostavno ima previše ljudi. Svi ti faktori mogu poremetiti snimljeno vrijeme trčanja, a ne samo vaš tempo.

Kako bi to popravili, možete postaviti pametni sat da prati aktivnost samo kada zapravo trčite. Za to, idite na My Watch odjeljak u aplikaciji Watch na vašem telefonu i odaberite Running Auto Pause opciju na Workout izborniku.

Ponekad je lakše na telefonu

Zamislite sljedeću situaciju: slušate glazbu na iPhoneu i netko vas nazove, a vi želite prihvatiti poziv putem Watcha. Međutim, umjesto na iPhoneu, poziv dolazi preko zvučnika na Apple Watchu. Prilično neugodna situacija.

Ovu situaciju možete izbjeći vrlo lako, jer imate nekoliko mogućnosti za nastavljanje poziva na vašem telefonu. Ako je telefon otključan, onda pritisnite zelenu statusnu traku koja se nalazi na vrhu zaslona. Ako nije, okrećite Crown sve dok se ne pojavi opcija “Odgovori na iPhoneu”. Odaberite ju i možete nastaviti poziv na vašem telefonu.

Sezame, otvori se

Ako imate Mac iz 2013 ili kasnije, možete otključati svoje računalo s vašim satom, i nema potrebe za upisivanjem lozinki. Za to, potrebno vam je sljedeće: macOS Sierra na Macu; watchOS 3 na Apple Watchu; svi uređaji moraju biti zaštićeni lozinkom; morate biti prijavljeni s istim Apple ID-om; autentifikacija s dva faktora mora biti aktivirana.

Ako imate sve od navedenog, onda otvorite Postavke Sustava na vašem Macu i odite na Sigurnost i privatnost i pod karticom Općenito potražite opciju “Dopusti Apple Watchu da otključa Mac” i uključite ju. Od sada, ako je Watch otključan, moći će otključati vaše računalo.

Nema potrebe za povećalima

Zbog svoje veličine, Apple Watch zapravo nije prikladan za čitanje. Veličina izvornog fonta je prilično mala: iako pomaže s time da se na zaslonu prikaže relativno puno sadržaja, možda će vam biti teško pročitati ga.

Ako želite tekst učiniti čitljivijim, idite na My Watch odjeljak u aplikaciji Watch na vašem telefonu, gdje možete prilagoditi veličinu u izborniku Svjetlina i veličina teksta. Također možete odabrati da tekst bude podebljan, što će čitanje učiniti još lakšim.

Gdje je moj telefon?!

Vjerojatno su se svi, barem jednom, zatekli u situaciji da preokrenu cijelu kuću naopačke u potrazi za telefonom. A kada je zvuk na uređaju isključen, to samo pruža dodatnu zabavu. Apple Watch postaje zaista koristan upravo u toj situaciji.

Jednostavno povucite prema gore kako biste pristupili Upravljačkom centru i zatim potražite ikonu na kojoj je prikazan vibrirajući iPhone. Zahvaljujući ovoj funkciji, vaš telefon će zvoniti čak i ako je zvuk isključen. Da i ne spominjemo da kada pritisnete i držite tu ikonu, upalit će se svjetiljka na telefonu.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!