imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Jedan dobavljač nije mogao sačuvati tajnu o iPhoneu 8


Nije da se radi o spektakularnim i nepredviđenim vijestima, ali sada sigurno znamo koje će dvije važne funkcije iPhone 8 imati. Ako se želite iznenaditi u rujnu te niste upijali prorokove riječi, prestanite čitati i zatvorite ovaj prozor.

U zadnje se vrijeme Apple počeo otvarati prema Indiji pa polako počinju dobivati sve veće tržišne udjele u toj drugoj najnaseljenijoj zemlji svijeta. Kako bi postigli svoj cilj, morali su sniziti cijene, jer je stopa siromaštva u toj regiji visoka. Sredinom svibnja, Apple je smjestio tvornicu za montažu u Indiju, a trebala je početi raditi na cjenovno najisplativijem Appleovom proizvodu – iPhoneu SE. Za taj su posao zaposlili Wistron, manju tvrtku koja je Pegatronov konkurent.

01_A_supplier_couldnt

Evo zanimljive činjenice: Business Insider otkrio je da se u Indiji za cijenu jednog iPhonea 6s može platiti sljedeće:

  • četverogodišnji računi za vodu i struju
  • četverogodišnja pretplata na kabelsku televiziju
  • četverogodišnja pretplata za mobitel
  • godišnja potrošnja goriva za automobil
  • godišnja zaliha namirnica
  • pet avionskih karata za letove po Indiji
  • jednomjesečni najam dvosobnog stana
  • šestomjesečna rata kredita za automobil

Čelnik Wistrona, Robert Hwang, otkrio je previše o iPhoneu 8 ove srijede na godišnjem sastanku ulagača.

Proces montaže prethodnih generacija [iPhonea] nije se mnogo promijenio“, rekao je Hwang, „premda nove značajke poput vodonepropusnog i bežičnog punjenja zahtijevaju drugačije testove, a vodonepropusna značajka u manjoj će mjeri promijeniti proces sastavljanja.

02_A_supplier_couldnt

O iPhoneu 7 uvijek smo govorili kao o vodootpornom, a ne kao o vodonepropusnom. iPhone 7s izrađen je tako da može preživjeti slučajan pad u kadu punu vode. S druge strane, Hwang je nesumnjivo rekao „vodonepropustan“. To znači da ćete moći okinuti nekoliko selfija dok ronite.

Ni bežično punjenje nije vijest dana za sve one koji prethodnih mjeseci nisu živjeli s glavom u pijesku. Ming-Chi Kuo, Appleov nepogrešiv prorok, govorio je o tome još od veljače. A tu su i ona dva nacrta iz travnja koja se i ne čine pretjerano pouzdanima, te nedavno procurjela crna stražnja strana, koja najavljuje dolazak čarobnog punjenja.

Robert Hwang možda i nije jako sagriješio ovako se izlajavši. U principu, rekao je samo ono što svi već znaju. Možemo to uzeti zdravo za gotovo. Čelnik tvrtke za montažu sigurno zna o čemu govori.

Sada možemo polako početi zaboravljati naporne kablove. Napokon.

Izvor: The Verge

Ako želite znati više i iPhoneu 8, sve važne vijesti kriju se ovdje.

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.