imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Učinkovito počnite novu godinu!

Aplikacije koje će vam pomoći ostvariti ciljeve

Je li Galaxy S8 brži od iPhonea 7?


Potezanje naprijed-natrag između Samsunga i Applea traje već godinama. Kako su Appleovi i Samsungovi top telefoni predstavljeni s otprilike 6 mjeseci razlike između modela, uobičajeno je da Apple bude na vrhu, samo da bi Samsung mogao preuzeti i obratno; i tako se ciklus nastavlja. Što se događa s ovogodišnjim telefonima?

Pisali smo o Samsung Galaxy S8 i S8+ uređajima koji su nedavno predstavljeni, uz još par prilično dobrih stvari; Samsung je napravio vrlo dobar posao sa svojim novim uređajima. Da budemo iskreni, očekivali smo da sljedećih pola godine bude posvećeno testovima o testovima gdje Galaxy S8 i S8+ nadmašuju iPhone 7 i iPhone 7 Plus koji su predstavljeni 6 mjeseci ranije. Prvi test u kojem se uspoređuju top modeli ove dvije tvrtke je objavljen. Ne čini se fer uspoređivati iPhone 7 koji je predstavljen prije pola godine sa Samsungovim nedavno predstavljenim uređajem, ali ovo su najbolji trenutno dostupni uređaji ovih tvrtki, stoga usporedba stoji.

01_is_galaxy_s8_faster_iphone_7

Brzina pametnog telefona i nije toliko bitna, s obzirom na to da smo dosegli točku gdje čak ni ne primjećujemo kada performansa procesora raste. Ipak, to je gledište koje bi trebalo uzeti u obzir kada kupujete uređaj. Ipak, može li Galaxy S8 nadjačati iPhone 7?

Pogledajmo prvo Geekbenchov test. Geekbench je sintetički test te pokazuje sirovu snagu procesora. Kao što možete vidjeti iz screenshota ispod, rezultat je neodlučan. Procesor iPhonea 7 uvelike nadjačava S8 u pogledu jednojezgrenog performansa; brži je za više od 80%. Međutim, Samsung pobjeđuje u pogledu višejezgrenog computinga, ali samo s malom razlikom, čak i ako Samsung ima octa-core procesor u usporedbi s dvojezgrenim procesorom iPhonea 7. Važno je imati na umu da većina aplikacija koristi jednu jezgru, i to pogoduje iPhoneu.

02_is_galaxy_s8_faster_iphone_7

Pogledajmo i uobičajeni test startupa aplikacija. Kao što možete vidjeti u videu ispod, iPhone 7 Plus lako nadmašuje S8, iako S8 ima više memorije. Može biti mnogo razloga zbog kojih iPhone pobjeđuje. Jedan od njih može biti brži prostor za pohranu, ili bolje rukovanje memorijom, ili vrlo lako može biti da su aplikacije bolje optimizirane za iPhone.

Apple nema razloga za brigu u pogledu brzine, pogotovo zato što će iPhone, čiji je izlazak zakazan za ovu jesen, sigurno postati brži.

03_is_galaxy_s8_faster_iphone_7

Zanimljivi dio za kraj članka: trajanje baterije. Začudo, iPhone 7 Plus je imao najbolje rezultate u tom aspektu, a ni iPhone 7 nije bio daleko iza. Samsung nije mogao stvoriti čudesnu bateriju, barem ne prema ovom testu.

U zaključku, nema puno razlike, S8 je postao prži u usporedbi s prošlom godinom kao što je i bilo za očekivati, a iPhone radi dobro u prvome planu, čak i sa 6 mjeseci starim hardwareom.

Izvori: idropnews, iphonehacks

Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.