imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Budućnost je ovdje!

Apple je predstavio iPhone X

IZVANREDNE VIJESTI! Znamo datum predstavljanja novog iPhonea!


Napokon znamo datum kada će Apple predstaviti iPhone 7s i iPhone s OLED-om! I ove će godine predstavljanje novih članova iPhone obitelji biti u rujnu, a sada znamo i kada točno.

Tekst pozivnice ne ostavlja mnogo prostora za nagađanja: „Nađemo se kod nas.“ („Let’s meet at our place.“)

Radi se o 12. rujnu 2017., a događaj će biti u 10 h (po UTC-7), što je 19 h u našoj vremenskoj zoni.

Keynote će se prvi put održati u Kazalištu Stevea Jobsa pored Apple Parka.

Što možemo očekivati? U slučaju iPhonea 7s i 7s Plus, staklenu stražnju stranu bez otvora za antenu, bolju kameru, A11 procesore te indukcijsko punjenje. Ovdje možete pročitati više o iPhoneu 7s.

Ali ne stiže nam samo iPhone 7s, nego i najveći skok unaprijed od predstavljanja prvog iPhonea – iPhone s OLED ekranom preko cijele površine o kojemu već skoro sve znamo, ali i dalje jedva čekamo da ga Apple predstavi u svoj njegovoj slavi. Kako će iskoristiti dodatan prostor na zaslonu? Koliko će koštati? Što će biti s Touch ID-om? Hoćemo li imati savršeno uštimano prepoznavanje lica? Te, najvažnije od svega, kako će se zvati? To je mnogo uzbudljivih pitanja!

Još nešto?

Možda nam stiže i 4K Apple TV. A s njime i – wait for it – 4K podrška. Doduše, nismo sigurni da će ga sada predstaviti; jedino za što znamo jest da će imati 4K podršku jer su informacije o njoj procurile u dijelu koda.

Apple Watch Series 3? To je već zanimljivije pitanje. Već smo pisali o novoj seriji Apple Watcha, pa nije da nam manjka informacija.

O Macovima svi šute, pa pretpostavljamo da će se na ovom Keynoteu posvetiti iOS uređajima. Dapače, to je već dovoljno da se ispuni program.

Uz sve to, vjerojatno ćemo dobiti i dodatne najave iOS-a 11 te watchOS-a 4, a očekuje se da će oba biti objavljena ubrzo nakon Keynotea.

Od tog nas događaja ne dijeli još mnogo! Zabilježite si u kalendare: 12. rujna 2017., 19 h, iPhone Keynote. Nadajmo se da ćemo se iznenaditi!

Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.