imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Izvanredne vijesti: Povratak iPada mini i iPada Air!


Apple je lansirao dva nova iPada. Osim dugo očekivanog iPada mini, stigao je i novi 10,5-inčni iPad Air.

Čini se da će Keynote sljedećeg ponedjeljka biti potpuno posvećen uslugama, te da se definitivno neće baviti iPadima. Kolale su glasine da bi mogla stići nadograđena verzije šeste generacije iPada ili iPad nove veličine. Pa, ovo drugo se ostvarilo. Tjedan dana uoči Keynotea, novi iPad Air i iPad mini pojavili su se u Appleovoj online trgovini.

Cjelokupna nadograđena selekcija iPada na jednoj slici

Dva nova uređaja imaju mnogo toga zajedničkog:

  • Oba imaju A12 Bionic procesor, zbog kojega su njihove performanse vrhunske (taj je proces jezgra svih iPhonea iz 2018. godine). Odlične igre, Photoshop, proširena stvarnost, što još?!
  • Retina zaslon s True Tone tehnologijom. Dakle, nije bilo štednje u pogledu zaslona – ovo nisu početni uređaji s manjom cijenom.
  • Touch ID i 3,5-milimetarski ulaz i dalje su tu. Tako nije uveden novi izgled iPhonea i iPada Pro s Face ID-om (na lijevoj strani gore), nego su stvari ostale iste (s desne strane gore).
  • Podrška za Apple Pencil prve generacije.
  • Debljina od 6,1 mm – malo su deblji od iPada Pro 8 (5,9 mm), ali definitivno tanji od šeste generacije iPada (7,5 mm).
  • Dostupni u tri boje: srebrna, svemirski siva i zlatna.
  • Dostupne dvije veličine prostora za pohranu(64 i 256 GB).
  • Oba imaju WiFi i WiFi+ mobilnu verziju.

Čini se da je iPad mini idealan za džepove zahvaljujući veličini od 7,9 inča, a njegove performanse mogu izdržati i nekoliko godina.

Malo nas je iznenadio povratak iPada Air: prije gotovo točno dvije godine, 21. ožujka 2017., Apple je najavio obustavu proizvodnje iPada Air 2. Sada se vratio sa zaslonom veličine 10,5 inča, težine oko 500 g te svim naprednim značajkama popisanima gore. Radi se o stvarno obećavajućem uređaju. Ima i podršku za Smart Keyboard – kao što možete vidjeti na slici. Jako je sličan ranijim generacijama iPada Pro, ali cjenovno će biti pristupačniji.

Koji su vaši prvi dojmovi?

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!