imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Izbacite nagomilane iMessage podatke


Prikupili ste mnogo iMessage poruka? Nema problema, evo kako možete smanjiti njihovu veličinu.

U većini slučajeva, za komunikaciju koristimo iMessage. Jednostavan je, prilagodljiv i izvoran. Poslani i primljeni paketi imaju enkripciju od strane do strane te su lokalno pohranjeni na vašim uređajima.

S jedne strane, to je jednostavno i sigurno. S druge, moglo bi zauzeti puno mjesta u pohrani vašeg iPhonea. Zato uvijek morate imati oko na statusu vašeg virtualnog smeća. S iOS-om 11, Apple vam pruža priliku da odlučite što ćete obrisati, a što ostaviti. To znači da možete odabrati poruke, fotografije i videozapise pojedinačno.

Da biste izbrisali vaše poruke, sve što trebate učiniti jest:

  • Ući u Postavke
  • Odabrati izbornik Općenito
  • Potražiti izbornik Pohrana iPhonea
  • Ući u podizbornik Poruke

U ovom odjeljku, sustav će prikazati sve lokalno pohranjene podatke. Dodirom na izbornik Razgovori možete odabrati bilo koji od njih. Kako biste iz izbrisali, dodirnite Uredi, odaberite željene razgovore i jednostavno povucite lijevo. Isto možete učiniti i kada je riječ o fotografijama i videozapisima.

Obratite pažnju jer se uklonjene datoteke ne mogu vratiti.

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!