imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Izbacite nagomilane iMessage podatke


Prikupili ste mnogo iMessage poruka? Nema problema, evo kako možete smanjiti njihovu veličinu.

U većini slučajeva, za komunikaciju koristimo iMessage. Jednostavan je, prilagodljiv i izvoran. Poslani i primljeni paketi imaju enkripciju od strane do strane te su lokalno pohranjeni na vašim uređajima.

S jedne strane, to je jednostavno i sigurno. S druge, moglo bi zauzeti puno mjesta u pohrani vašeg iPhonea. Zato uvijek morate imati oko na statusu vašeg virtualnog smeća. S iOS-om 11, Apple vam pruža priliku da odlučite što ćete obrisati, a što ostaviti. To znači da možete odabrati poruke, fotografije i videozapise pojedinačno.

Da biste izbrisali vaše poruke, sve što trebate učiniti jest:

  • Ući u Postavke
  • Odabrati izbornik Općenito
  • Potražiti izbornik Pohrana iPhonea
  • Ući u podizbornik Poruke

U ovom odjeljku, sustav će prikazati sve lokalno pohranjene podatke. Dodirom na izbornik Razgovori možete odabrati bilo koji od njih. Kako biste iz izbrisali, dodirnite Uredi, odaberite željene razgovore i jednostavno povucite lijevo. Isto možete učiniti i kada je riječ o fotografijama i videozapisima.

Obratite pažnju jer se uklonjene datoteke ne mogu vratiti.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!