imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Izazov Apple Watcha povodom Dana planeta Zemlje – nova značka i animirane naljepnice


Približava nam se Dan planeta Zemlja, a s njim i sljedeći izazov Apple Watcha. Uz uobičajenu značku sada se dobiva i nekoliko animiranih naljepnica za iMessage, a ne trebate uložiti mnogo truda da biste ih osvojili…

Apple zna vrijednost dobrog tajminga. Dan planeta Zemlje slavi se 22. travnja svake godine, a tvrtka je nedavno imala značajnu objavu: sada sve njihove građevine u 43 države svijeta u potpunosti rade na obnovljivim izvorima energije. Možemo zaključiti da su ispunili najzahtjevniji izazov, pa je sada red na nama. Kao i u slučaju Međunarodnog dana žena, i ovaj izazov dolazi s kratkom lekcijom iz povijesti:

  • Prvi Dan planeta Zemlje održan je prije 50 godina, 21. ožujka 1970.
  • 21. ožujka prvi je dan astronomskog proljeća na sjevernoj polutci.
  • Inicijativu je pokrenuo John McConnell, mirovni aktivist koji je svoju ideju predložio na UNESCO-voj konferenciji 1969. godine.
John McConnell
  • Samo mjesec dana kasnije, 22. travnja 1970., obilježen je drugi Dan planeta Zemlje, u organizaciji senatora Gaylorda Nelsona.
  • Događaj je bio obrazovnog karaktera te je podigao svijest prvo u SAD-u, a potom i na globalnoj razini.
  • Studen Denis Hayes pretvorio je taj događaj u međunarodni pokret nazvan Earth Day Network, koji je aktivan i danas.
  • Do 1990. godine, 141 država priključila se ovoj inicijativi.
  • Imaju i vlastitu himnu.

Joyful joyful we adore our Earth in all its wonderment
Simple gifts of nature that all join into a paradise
Now we must resolve to protect her
Show her our love throughout all time
With our gentle hand and touch
We make our home a newborn world
Now we must resolve to protect her
Show her our love throughout all time
With our gentle hand and touch
We make our home a newborn world

  • Svake se godine povodom Dana planeta Zemlje organiziraju različiti programi, akcije za podizanje svijesti, obrazovni događaji i sl.

A uz to imamo i izazov Apple Watcha. Da biste osvojili značku, 22. travnja trebate vježbati najmanje 30 minuta. Prošle se godine računalo samo hodanje, trčanje, vožnja bicikla i plivanje, ali ove se godine izazovu mogu pridružiti i ljubitelji skijanja.

Kada odradite izazov, dobit ćete značku i paket s tri animirane iMessage naljepnice. Ako vas je do sada mučilo to što ne možete pokazati svoju posvećenost zaštiti okoliša korištenjem naljepnica u obliku vjetrenjača, sada je došao vaš trenutak!

Izvor: 9to5mac

Napomena: Izazov se još nije pojavio u aplikaciji Activity.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!