imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Izašao iOS 10.1

Izašao iOS 10.1


Izašla je prva veća nadogradnja iOS 10 operativnog sustava, koji je pokrenut 13. rujna ove godine. Testiran od 21. rujna, iOS 10.1 je prije konačne verzije izašao u pet beta verzija za developere i korisnike koji su se prijavili za testiranje beta operativnih sustava.

Nova nadogradnja dostupna je za sve korisnike iOS 10 sustava. Iako je riječ o prvoj većoj nadogradnji, to je sveukupno treća nadogradnja za iOS 10, a dolazi nakon manje nadogradnje iOS 10.0.3.

iOS 10.1 uključuje novi “Portrait” mod, koji je dizajniran kako bi iskoristio potencijal dvije kamere na iPhone 7 Plus modelu. Ovaj mod koristi širokokutnu i telefoto leću na uređaju kako bi stvorio posebne fotografije sa zamagljenom pozadinom.

Kako bi se postigla ovakva fotografija, procesor signala slike u uređaju koristi širokokutnu leću za stvaranje dubine dok telefoto leća snima fotografiju, a na taj način se snimaju razni slojevi fotografije, pa se zatim zamagljuju samo određeni slojevi dok drugi ostaju jasni. Ovaj efekt može se postići s ljudima, kućnim ljubimcima i stvarima, ali uvjet je dobro osvjetljenje.

Nadogradnja uključuje i veliku listu popravljenih grešaka i poboljšanja, kako bi se popravili svi nedostaci koji su otkriveni od izlaska iOS 10 sustava.

Osim Photos i Camera aplikacije, ispravljene greške o poboljšanja doživjele su i aplikacije Maps, Messages, Apple Watch, kao i ostale značajke na uređajima.

Apple je iOS 10 nazvao najvećom promjenom za iOS korisnike, zbog značajki kao što su promijenjeni Lock zaslon, Siri SDK koji će omogućiti integraciju aplikacija drugih proizvođača sa Siri, potpuno promijenjenu Messages aplikaciju i još mnogo toga.

Izvor: macrumors.com

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!