imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Iza najvećeg curenje informacija u Appleovoj povijesti možda stoji nezadovoljan zaposlenik


Nekoliko posljednjih dana bilo je veoma uzbudljivo: ne samo da smo dobili još informacija o iPhoneu X koji će sutra biti predstavljen – sada, u principu, znamo sve. Prema pouzdanim izvorima iz tvrtke, čini se da informacije nisu procurile greškom, nego da je za sve odgovoran ljutiti zaposlenik.

Tijekom vikenda saznali smo točno ime novog iPhonea s OLED zaslonom, te sve ostalo što još nismo znali. Ovoga puta to nije uzrokovano izgubljenim prototipom mobitela, kao u slučaju iPhonea 4. Ne, ovoga je puta objavljena sama duša Gold Master verzije iOS-a 11. Radi se o posljednjoj beta verziji prije objave konačnog sustava. John Gruber, insajderski Apple bloger, gotovo je u potpunosti siguran da je jedan od Appleovih zaposlenika sam objavio sve detalje.

Ispostavilo se da je ta, do sada nepoznata verzija softvera, bila dostupna za preuzimanje preko posebne poveznice, a upravo je nju Appleov (sada vjerojatno omraženi) zaposlenik poslao 9to5macu te MacRumorsu. Onda su, naravno, te stranice objavile sve o FaceID-u, funkcioniranju površine s kamerom, te pokretne emotikone i wallpapere. Gruberove optužbe još uvijek nisu ni potvrđene, ni negirane, a ne znamo ni što je nagnalo ogorčenog zaposlenika na taj potez.

Čemu sva ta tajnovitost, pitate se. Premda je beta verzija iOS-a 11 bila dostupna još od WWDC-a te redovito nadograđivana i uljepšavana, u tim verzijama za javnost Apple je izostavio neke veoma važne funkcije. Nije u interesu tvrtke da objavi apsolutno sve prije službenog lansiranja jer bi se tako prodaja mogla značajno smanjiti, a i nestalo bi čitavog uzbuđenja oko novog i nepoznatog proizvoda (primjerice, o prvom iPhoneu nismo znali gotovo ništa prije lansiranja). A da ni ne spominjemo kako bi objava polugotovih značajki mogla loše utjecati na imidž samog proizvoda.

Izvor: Apple Insider

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!