imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Iza najvećeg curenje informacija u Appleovoj povijesti možda stoji nezadovoljan zaposlenik


Nekoliko posljednjih dana bilo je veoma uzbudljivo: ne samo da smo dobili još informacija o iPhoneu X koji će sutra biti predstavljen – sada, u principu, znamo sve. Prema pouzdanim izvorima iz tvrtke, čini se da informacije nisu procurile greškom, nego da je za sve odgovoran ljutiti zaposlenik.

Tijekom vikenda saznali smo točno ime novog iPhonea s OLED zaslonom, te sve ostalo što još nismo znali. Ovoga puta to nije uzrokovano izgubljenim prototipom mobitela, kao u slučaju iPhonea 4. Ne, ovoga je puta objavljena sama duša Gold Master verzije iOS-a 11. Radi se o posljednjoj beta verziji prije objave konačnog sustava. John Gruber, insajderski Apple bloger, gotovo je u potpunosti siguran da je jedan od Appleovih zaposlenika sam objavio sve detalje.

Ispostavilo se da je ta, do sada nepoznata verzija softvera, bila dostupna za preuzimanje preko posebne poveznice, a upravo je nju Appleov (sada vjerojatno omraženi) zaposlenik poslao 9to5macu te MacRumorsu. Onda su, naravno, te stranice objavile sve o FaceID-u, funkcioniranju površine s kamerom, te pokretne emotikone i wallpapere. Gruberove optužbe još uvijek nisu ni potvrđene, ni negirane, a ne znamo ni što je nagnalo ogorčenog zaposlenika na taj potez.

Čemu sva ta tajnovitost, pitate se. Premda je beta verzija iOS-a 11 bila dostupna još od WWDC-a te redovito nadograđivana i uljepšavana, u tim verzijama za javnost Apple je izostavio neke veoma važne funkcije. Nije u interesu tvrtke da objavi apsolutno sve prije službenog lansiranja jer bi se tako prodaja mogla značajno smanjiti, a i nestalo bi čitavog uzbuđenja oko novog i nepoznatog proizvoda (primjerice, o prvom iPhoneu nismo znali gotovo ništa prije lansiranja). A da ni ne spominjemo kako bi objava polugotovih značajki mogla loše utjecati na imidž samog proizvoda.

Izvor: Apple Insider

BTS 2018

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!