imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Isključivanje Gost (Guest) korisničkog računa na vašem Macu


Gost (Guest) korisnički račun je najbolje rješenje ako želite dijeliti uređaj s drugima, ali ne želite dijeliti osobne podatke ili im dati ulogu administratora. Inače vam neće biti potreban, tako da ga možete isključiti.

U slučaju stolnih Mac računala, može se dogoditi da računalo koristi nekoliko korisnika ali budući da je moj MacBook pun osobnih stvari i stvari koje su povezane s poslom, te lozinki, ne želim ga dijeliti s nikim. U ovom slučaju, samo jedan korisnik je dovoljan i možete isključiti svog korisnika gosta sa samo nekoliko klikova.

Prije svega, provjerite da li korisnik koji trenutno koristi računalo ima administratorsku ulogu. Uđite u Postavke sustava i u “Korisnici & Grupe”. Otvorite lokot u donjem lijevom kutu – kako bi to učinili, trebati će vam lozinka korisnika – i kliknite na Guest User. Uklonite oznaku “Dopusti gostima da se prijavljuju na ovo računalo” i zatvorite prozor.

To bi trebalo onemogućiti korisnike Goste. Ako je korisnik i dalje prikazan na zaslonu za prijavu, uđite na korisnički račun i obrišite sve podatke povezane s tim korisnikom. Odjavite se i ponovno pokrenite svoj uređaj. Ako ste sve ove korake napravili ispravno, nakon ponovnog pokretanja, bit će prikazan samo vaš korisnički račun.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!