imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Isključivanje Gost (Guest) korisničkog računa na vašem Macu


Gost (Guest) korisnički račun je najbolje rješenje ako želite dijeliti uređaj s drugima, ali ne želite dijeliti osobne podatke ili im dati ulogu administratora. Inače vam neće biti potreban, tako da ga možete isključiti.

U slučaju stolnih Mac računala, može se dogoditi da računalo koristi nekoliko korisnika ali budući da je moj MacBook pun osobnih stvari i stvari koje su povezane s poslom, te lozinki, ne želim ga dijeliti s nikim. U ovom slučaju, samo jedan korisnik je dovoljan i možete isključiti svog korisnika gosta sa samo nekoliko klikova.

Prije svega, provjerite da li korisnik koji trenutno koristi računalo ima administratorsku ulogu. Uđite u Postavke sustava i u “Korisnici & Grupe”. Otvorite lokot u donjem lijevom kutu – kako bi to učinili, trebati će vam lozinka korisnika – i kliknite na Guest User. Uklonite oznaku “Dopusti gostima da se prijavljuju na ovo računalo” i zatvorite prozor.

To bi trebalo onemogućiti korisnike Goste. Ako je korisnik i dalje prikazan na zaslonu za prijavu, uđite na korisnički račun i obrišite sve podatke povezane s tim korisnikom. Odjavite se i ponovno pokrenite svoj uređaj. Ako ste sve ove korake napravili ispravno, nakon ponovnog pokretanja, bit će prikazan samo vaš korisnički račun.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!