imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Isključite obavijesti na vašem Apple Watchu


Vaš Apple Watch će vam slati obavijesti od aplikacija koje nisu instalirane na vašem Watchu, već na vašem iPhoneu. Ali većinom vremena, trebat ćete samo nekoliko njih.

watchOS je omogućio dolazak Apple Watch verzije aplikacija koje su instalirane na iOS uređajima. To znači da programeri mogu stvoriti različite verzije svojih aplikacija – baš kao dodatno proširenje – koje je drugačija verzija glavne aplikacije, s drugačijim kontrolama i funkcijama.

Očito, te Watch aplikacije će vam slati obavijesti, baš kao što to čine i aplikacije za iPhone. Te obavijesti se mogu pomiješati s obavijestima koje dolaze od aplikacija koje su isključivo za iPhone, i koje se također prikazuju na vašem Watchu. To se događa dosta često, posebice kada imate Watch na ruci a vaš iPhone je trenutno neaktivan.

Ponekad je korisno vidjeti sve, ali većinom vremena je jednostavno nepotrebno. Primanje obavijesti od Gmail aplikacije o novoj poruci je korisno, ali stalne obavijesti koje vam šalje YouTube o najnovijim aktivnostima i nisu pretjerano korisne.

Možete ih sve onemogućiti. Trik je u tome što biste ih trebali potražiti u Notification odjeljku umjesto među instaliranim aplikacijama.

  1. Otvorite Watch aplikaciju na vašem iPhoneu
  2. Dodirnite izbornik Notifications
  3. Onemogućite nepotrebne obavijesti

Ako tražite obavijesti aplikacije koja nije navedena, morat ćete kopati malo dublje. Moguće je da su te obavijesti već blokirane na vašem telefonu, stoga biste ih trebali omogućiti prije nego što ih isključite na vašem Watchu.

  1. Uđite u Settings
  2. Pomaknite se dolje na Notifications
  3. Potražite aplikaciju
  4. Omogućite obavijesti

Sada će vaš Watch primati te obavijesti prema zadanim postavkama i imat ćete priliku isključiti ih pomoću metode koju smo opisali iznad.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!