imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iPhonei bi mogli upozoravati na spam pozive


Zahvaljujući novom Appleovom patentu, korisnici bi ubuduće mogli spriječiti primanje telefonskih poziva nepoznatih i neželjenih pozivatelja.

Spamovi nisu samo fenomen e-pošte, nego se lako mogu pojaviti u obliku telefonskih poziva. Vjerojatno ste se svi našli u toj situaciji. Na žalost, iako je naša e-pošta opremljena sofisticiranim programima za filtriranje, još uvijek nemamo dobro rješenje za telefone, bilo fiksne, bilo mobilne.

Ali Appleu je sada odobren novi patent, odnosno tehnologija koja bi mogla promijeniti ovu situaciju. Prema opisu, taj bi sustav analizirao tehničke podatke dolaznih poziva kako bi naučio kako razlikovati legitimne od neželjenih, spam poziva. U slučaju ovih potonjih, mobitel bi upozorio korisnika kakav poziv prima, te bi korisnik odlučio želi li se javiti ili ne.

Zapravo, Apple osjetno zaostaje za konkurencijom u ovom pogledu. Na primjer, Google je uspio doći do točke da korisnik može proslijediti neželjeni poziv svojoj digitalnoj pomoćnici (doduše, ta je opcija dostupna samo na engleskom). Dakle, pomoćnica odgovara na poziv, predstavlja se i traži pozivatelja da se predstavi te kaže zašto zove. Korisnici ne trebaju sudjelovati u tom razgovoru, ali mogu čitati njegov prijepis, koji nastaje u realnom vremenu. Na temelju njega mogu odlučiti žele li se pridružiti razgovoru ili ne.

Premda ovaj patent ne ide u tom smjeru, barem bi nas doveo korak bliže konačnom rješenju ovog pitanja.

Izvor: The Verge

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!