imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

iPhone X mini – koncept sitnog iPhonea


Biste li htjeli ekstra mali iPhone, koji vam stane na dlan? Po smiješno jeftinoj cijeni? Naravno, govorimo hipotetski, jer se radi o ideji jednog entuzijastičnog dizajnera.

Kada govorimo o veličini, postoje dvije tendencije. Jedna je da su pametni telefoni svakom generacijom sve veći. Današnja standardna veličina još se nedavno zvala phablet veličinom. No, s druge strane, raste potražnja za manjim uređajima – nije ni čuo da je iPhone SE toliko popularan da korisnici žele njegovu drugu generaciju.

Današnji je koncept nadahnut tom drugom tendencijom. iPhone X mini malo je manji od uređaja prosječne veličine, pa ga možemo nazvati sitnim iPhoneom. Njegov autor, Dongjae „Krystofer” Kim, bio je nadahnut prizorom djeteta koje jedva uspijeva držati iPhone Plus model u svojim rukama.

Zamislio je kako bi izgledao sitni iPhone, koji bi stao u svaki džep te odgovarao veličini prosječnog dlana. Također, zamislio ga je potpuno jednostavnog, tako da ga i stariji ljudi mogu lako koristiti. Njegove značajke odnosile bi se samo na telefoniranje, pisanje poruka i pretraživanje interneta, a cijena bi mu bila i više nego pristupačna.

Što kažete?

Izvor: Cult of Mac

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!