iPhone SE i iPad dobili nadogradnje

iPhone SE i iPad dobili nadogradnje

#Vijesti
2017. 03. 21.
Bilo je očito kako Apple nešto sprema, jer je Apple Store bio zatvoren duže vrijeme. Saznali smo zašto: iPhone 7 RED, novi iPadi i nadogradnja iPhone SE modela.

Novi iPad

iPad uređaji nisu dobili nadogradnju od rujna 2015. godine, iako je cijena smanjena prošle jeseni. Nadogradnja se konačno dogodila danas, pa pogledajmo što podrazumijeva.

Nije bilo velikih promjena, ali ponuda je malo unaprijeđena. iPad Air 2 model je nestao, ali ga je zamijenio novi uređaj koji se zove samo iPad, koji sadrži A9 procesor, a ima i novu cijenu. Novi iPad nije kompatibilan s Apple Pencilom, kao što ni iPad Air 2 nije bio. Veličina uređaja je ista, s istim zaslonom od 9.7”, a čak su i rubovi jednake debljine kao u prijašnjem modelu.

iPhone SE i iPad dobili nadogradnje

Sve ostalo je isto: kapacitet baterije se nije promijenio, kamera je ostala ista. Ali, cijena se smanjila s 486 eura na 431 euro, što znači kako se približio cijenama najjeftinijih iPad uređaja. iPad je dostupan u uobičajene tri boje.

iPad Pro modeli nisu dobili nadogradnju, ali to je vjerojatno zbog toga što ih čeka ozbiljnija nadogradnja na idućem Appleovom eventu, koji bi se trebao održati u travnju.

iPhone SE

iPhone SE je također dobio manju nadogradnju uz crveni iPhone 7 i novi iPad.

Od svog izlaska, iPhone SE je bio vrlo popularan model, a mnogi su smatrali kako bi mogao dobiti značajnu nadogradnju ove godine. Ali, Ming-Chi Kuo je najavio kako ne bismo trebali očekivati značajnije nadogradnje, a bio je u pravu.

iPhone SE i iPad dobili nadogradnje

Ali, Apple je ipak nešto nadogradio kod navedenog modela: udvostručili su prostor na uređaju, pa su sada za istu cijenu dostupni modeli od 32 i 128 GB, koji će zamijeniti dosadašnje modele od 16 i 64 GB.

Danas je još jedna stvar postala očita: ove godine tvrtka vjerojatno neće predstaviti novi iPhone SE model.

iPhone SE i iPad dobili nadogradnje
Komentiraj