imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

iPhone s dvije SIM kartice? Nema potrebe za tim…


Opcija dodatne SIM kartice korisna je samo za nekolicinu ljudi. Ali onima kojima treba, neizbježna je. Apple nikada nije napravio iPhone s duplom SIM karticom, pa su svi kojima je trebao dodatan ulaz za SIM karticu trebali nabaviti uređaj druge marke ili uvijek nositi sa sobom dva mobitela. Sada se čini da uskoro uopće neće biti potrebe za mobitelima s duplom SIM karticom.

Ta je tehnologija već spremna, ali treba još vremena da se objavi i proširi diljem svijeta. Američki T-Mobile nudi novu mogućnost koja će promijeniti tradicionalnu vezu između SIM kartica i mobitela.

Svrha programa koji će se aktivirati 31. svibnja jest prebaciti sve korisničke tarife, pretplate i sl. na virtualnu SIM karticu, odnosno DIGITS. Mike Sievert, glavni operativni direktor T-Mobilea, ovo je nazvao „revolucijom“, i možemo reći da je u pravu. U ovom videu detaljno objašnjava kako će korisnici profitirati od ove inovacije.

To će biti pravi napredak. Zahvaljujući DIGITS-u, isti će se telefonski broj moći dodijeliti različitim pametnim uređajima (tabletima, stolnim računalima, satovima). Tako će svi uređaji moći, primjerice, primiti SMS poruku u isto vrijeme. Ista stvar vrijedi za mobilne podatke i pozive. Sve će to biti besplatno za korisnike T-Mobile mreže u SAD-u.

Iako ta mogućnost sama po sebi ne rješava problem duple SIM kartice, činjenica da možete kupiti pet dodatnih linija po uređaju rješava. Jedan dodatan DIGIT (poput dodatnog telefonskog broja) povećat će cijenu pretplate za 10 dolara, što uopće nije previše. A tako ćete moći primati pozive, poruke i sve ostalo za svaki dodatan broj, na svim svojim pametnim uređajima.

01_dual_sim_no_more_for_phones

Nama u Europi preostaje samo nada da će jednom, ne tako daleko u budućnosti, i naši pružatelji usluga primijeniti ovo inovativno rješenje. Moramo priznati da je pomalo besmisleno posjedovati SIM kartice u 2017. godini. A da je nema, iPhone bi mogao imati jedan ulaz manje…

Izvor: 9to5mac

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.