imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

iPhone neće biti jedini uređaj ograničenih zaliha


Već sada znamo da do kraja 2017. možemo očekivati ograničenu količinu iPhonea 8 na zalihama, ali nismo očekivali da će čelnik Inventec Appliancesa, proizvođača HomePoda, natuknuti kako postoji mogućnost da će biti problema i sa zalihama tog pametnog zvučnika. Jesu li u pitanju proizvodni problemi ili pak uobičajeno (pre)velika potražnja?

Nije rijetkost da proizvođači Appleovih proizvoda ne mogu održati korak s potražnjom u prvim tjednima nakon lansiranja novog uređaja. S obzirom na to da samo 22 države pripadaju u povlaštenu grupu koja može nabaviti uređaje odmah nakon njihovog predstavljanja, u ostalim državama ti se novi proizvodi (primjerice novi iPhone) mogu naći u dućanima tek kasnije. Uostalom, često se zna dogoditi da se zalihe iscrpe, kao što se sada događa s novim iPadom Pro, premda je on predstavljen prije više od dva mjeseca. Sjetimo se i AirPodsa, koje je i dan-danas teško nabaviti.

Čini se da nas ista priča čeka i s Appleovim pametnim zvučnikom, HomePodom. David Ho, čelnik tvrtke Invetec Appliances, koja proizvodi AirPodse i HomePod, tijekom posljednje telefonske konferencije natuknuo je da ove godine možemo očekivati ograničene količine tog pametnog zvučnika, ali da bi dogodine problemi mogli biti riješeni. Naravno da nije izravno rekao da misli na probleme s proizvodnjom HomePoda, ali gotovo smo sigurni da se radi upravo o tome. Kako tu rečenicu možemo prevesti u brojke? O tome možemo samo nagađati, ali analitičar Fubon Securitiesa, Arthur Liao, smatra da do kraja godine možemo očekivati oko pola milijuna uređaja.

Pitanje je li ova brojka velika ili nije, otvoreno je za raspravu, ali ranije je istraživanje pokazalo da možemo očekivati veliku potražnju za HomePodom, te da će u narednim godinama tržište pametnih kućnih pomoćnika nastaviti rasti. Nemamo pojma kada će HomePod biti lansiran, ali gotovo sigurno možemo reći da njegove zalihe neće biti velike.

Izvor: Apple Insider

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!