iPhone možda postane mozak MacBook računala

iPhone možda postane mozak MacBook računala

#Vijesti
2017. 03. 23.
Mnogi korisnici su spomenuli kako su najnoviji iPhone i iPad modeli bolji od slabijih modela MacBook računala u ovom trenutku. Čini se kako ih nećemo morati uspoređivati, jer je izašao patent pomoću kojeg bi naši telefoni mogli postati dio prijenosnih računala.

Appleov prvi pokušaj dodavanja touch zaslona na MacBook rezultirao je Touch Barom, koji vam ne daje potpunu interakciju s vašim računalom, ali vam daje mnoge mogućnosti koje nemate s običnim računalom. Nova tehnologija još uvijek je u početnoj fazi, ali već postoje mnogi programi koji podržavaju tu tehnologiju na razne načine. Ali, to ne znači kako je to dugoročno gledano najbolje rješenje.

iPhone možda postane mozak MacBook računala

Konkurentske tvrtke već neko vrijeme nude računala koja su tableti sve dok ne spojite tipkovnicu na njih, a tada postaju prijenosna računala (Surface Book ili neki Thinkpad modeli). Još jedno slično rješenje je stavljanje tableta ili telefona na dock istom logikom. Asus Padfone je primjer ovakvog uređaja, iako nije bio pretjerano popularan.

iPhone možda postane mozak MacBook računala

Prema Appleovom patentu, koji je predan u rujnu prošle godine, inženjeri u Cupertinu rade na nećemu sličnom, iako bi htjeli na drugačiji način riješiti pitanje docka. U patentu je opisana situacija u kojoj možete spojiti iPhone ili iPad na MacBook, što znači kako biste prijenosni uređaj mogli koristiti kao Trackpad, a garantirane bi bile dobre performanse grafičke kartice, procesora, te memorije. MacBook računala bi bila “docking postaje” s velikim baterijama, te ulazima i izlazima na strani.

iPhone možda postane mozak MacBook računala

Na ovaj način biste mogli koristiti svoj iPhone kao Trackpad, a iPad kao touch zaslon, što bi odmah riješilo problem touch zaslona za Mac. Pa ipak, ova Appleova ideja ne mora se nužno ostvariti, s obzirom da je tvrtka poznata po tome da istražuje sve mogućnosti kako bi našla najbolje rješenje. Ideja je vrlo uzbudljiva, pa jedva čekamo što će se razviti iz nje.

Izvor: The Verge

Komentiraj