imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

iPhone korisnici najviše troše na aplikacije

iPhone korisnici najviše troše na aplikacije


Objavljen je zanimljiv izvještaj, koji govori o tome koliko novca ljudi troše na aplikacije za iOS uređaje, a pokazuje nam i kako ovaj iznos raste iz godine u godinu.

U dobra stara vremena, kada su iPhone 4 i 4s bili u svojem zlatnom razdoblju, iPhone uređaji su počeli biti sve popularniji izvan SAD-a. Tada je bio čudan fenomen kada ste morali platiti aplikaciju (što je razumljivo jer mnogi nisu plaćali za Windows OS). iPhone korisnici ubrzo su shvatili kako plaćanje jednog dolara u App Storeu nije toliko velik problem. Nadalje, App Store bio je u to vrijeme prepun aplikacija koje su imale cijenu od jednog dolara. Danas najčešće možete preuzeti aplikaciju besplatno, a plaćaju se samo dodatne stvari unutar apikacije, ili vas developeri traže 5-6 dolara za te iste aplikacije.

iPhone korisnici najviše troše na aplikacije

Možda su ovakav mentalitet i baza korisnika odgovorni za činjenicu da su iPhone korisnici potrošili prosječno 40 dolara na aplikacije u 2016. godini. To je veliki porast u odnosu na 2015. godinu, kada je taj iznos bio 35 dolara. Prema podacima SensorTowera, korisnici su trošili u prosjeku 27 dolara na igre, a ova kategorija donijela je 80% prihoda App Storeu. Ostatak prihoda donijele su ove tri popularne kategorije: glazba, zabava i društvene mreže.

iPhone korisnici najviše troše na aplikacije

Kategorija zabave ima porast od 130% u odnosu na prošlu godinu, iako se ne čini tako bitnom kategorijom na prvi pogled. Veliku ulogu u tom porastu imaju HBO Now, Hulu i Netflix. Ono što je jasno je kako se preuzima sve manje aplikacija, unatoč tome što raste potrošnja korisnika. Korisnici su preuzeli u prosjeku 35 aplikacija 2015. godine, dok je ta brojka 2016. pala na 33 aplikacije. Možda je riječ o slučajnosti, ali kada ove brojke primijenimo na stotine milijuna korisnika, razlika je ogromna.

Izvor: Cult of Mac

iPhone_6_ponovo
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.