imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Budućnost je ovdje!

Apple je predstavio iPhone X

iPhone korisnici najviše troše na aplikacije

iPhone korisnici najviše troše na aplikacije


Objavljen je zanimljiv izvještaj, koji govori o tome koliko novca ljudi troše na aplikacije za iOS uređaje, a pokazuje nam i kako ovaj iznos raste iz godine u godinu.

U dobra stara vremena, kada su iPhone 4 i 4s bili u svojem zlatnom razdoblju, iPhone uređaji su počeli biti sve popularniji izvan SAD-a. Tada je bio čudan fenomen kada ste morali platiti aplikaciju (što je razumljivo jer mnogi nisu plaćali za Windows OS). iPhone korisnici ubrzo su shvatili kako plaćanje jednog dolara u App Storeu nije toliko velik problem. Nadalje, App Store bio je u to vrijeme prepun aplikacija koje su imale cijenu od jednog dolara. Danas najčešće možete preuzeti aplikaciju besplatno, a plaćaju se samo dodatne stvari unutar apikacije, ili vas developeri traže 5-6 dolara za te iste aplikacije.

iPhone korisnici najviše troše na aplikacije

Možda su ovakav mentalitet i baza korisnika odgovorni za činjenicu da su iPhone korisnici potrošili prosječno 40 dolara na aplikacije u 2016. godini. To je veliki porast u odnosu na 2015. godinu, kada je taj iznos bio 35 dolara. Prema podacima SensorTowera, korisnici su trošili u prosjeku 27 dolara na igre, a ova kategorija donijela je 80% prihoda App Storeu. Ostatak prihoda donijele su ove tri popularne kategorije: glazba, zabava i društvene mreže.

iPhone korisnici najviše troše na aplikacije

Kategorija zabave ima porast od 130% u odnosu na prošlu godinu, iako se ne čini tako bitnom kategorijom na prvi pogled. Veliku ulogu u tom porastu imaju HBO Now, Hulu i Netflix. Ono što je jasno je kako se preuzima sve manje aplikacija, unatoč tome što raste potrošnja korisnika. Korisnici su preuzeli u prosjeku 35 aplikacija 2015. godine, dok je ta brojka 2016. pala na 33 aplikacije. Možda je riječ o slučajnosti, ali kada ove brojke primijenimo na stotine milijuna korisnika, razlika je ogromna.

Izvor: Cult of Mac

Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.