imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

iPhone 8 vjerojatno uopće neće imati Touch ID


Neko smo se vrijeme nadali da će Apple zadržati skener otiska prsta kao sekundarno rješenje. Međutim, kako otkrivamo sve više detalja iz softvera HomePoda, postaje sve izglednije da će Touch ID u potpunosti biti zamijenjen.

Guilherme Rambo jednostavno ne može stati. Nakon što je naizgled upropastio svako iznenađenje iPhonea 8, otkrio je još neke informacije. U središtu pažnje je sustav za prepoznavanje lica kojega ćemo od sada zvati Face ID.

Kao što očigledno možemo zaključiti iz nizova kodova prikazanih na gornjoj slici, Face ID imat će mogućnost izvršavanja transakcija putem Apple Paya. To bi mogao biti posljednji čavao u lijesu Touch ID-a. Do sada su međunarodni tehnološki novinari smatrali kako Face ID – bez obzira na svoju privlačnost – nije primjenjiv za potvrdu kupnje (nikome se ne bi dalo stalno se naginjati preko blagajne radi skeniranja šarenice), pa da će samo radi toga Touch ID sigurno biti zadržan.

Međutim, čini se kako je Apple smislio rješenje koje će omogućiti potvrdu kupnje putem Face ID-a. U nedavno procurjelim informacijama iz HomePoda otkriveno je da bi mobitel mogao prepoznati korisnika čak i dok leži na stolu, što je po svemu sudeći ključna stvar u ovoj priči. A da ne spominjemo i ove dijelove koda koji su nedavno otkriveni.

Pearl se odnosi na Face ID. Činjenica da su „prednji“ i „stražnji“ pearl upisani u kod vjerojatno znači da će se autentikacija moći vršiti i preko prednje i preko stražnje kamere. To bi zbilja bilo korisno za bilo kakvo plaćanje. A kao šlag na torti, i aplikacije vanjskih programera vjerojatno će moći iskoristiti prednosti Face ID-a, a ta se pretpostavka temelji na izrazu „numberOfAppsUsingPearl“, kao i u slučaju Touch ID-a.

Jedina zraka nade da će iPhone i dalje imati Touch ID jest spominjanje „multi biometricsa“. Međutim, to može označavati suradnju Face ID-a i Touch ID-a, ili pak činjenicu da sistem može zabilježiti više značajki.

Sve upućuje na to da je Apple uspio stvoriti Face ID s istim značajkama kao Touch ID, ali s nekoliko dodatnih značajki. U ovom slučaju, ne vidimo razloga da budemo tužni zbog gubitka skenera otiska prsta.

Izvor: Macrumors

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!