imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

iPhone 8 sigurno će ovako izgledati


Dobili smo potvrdu od samog Applea o dizajnu novog OLED zaslona za iPhone, sa shematskim prikazom skrivenim u kodu HomePoda. Otkrivene su i neke druge stvari.

Do sada smo bili 99% sigurni o tome kako će izgledati novi uređaj s OLED zaslonom kojega smo prozvali iPhone 8 i kojega očekujemo ove jeseni. Ljudi se još od svibnja klade da će uređaj imati ekran preko čitave površine uređaja, s malenim otokom za kameru i druge senzore pri vrhu.

Sada smo otkrili neke zanimljive činjenice u kodu HomePoda. Razvojni programeri Steve Troughton-Smith i Guilherme Rambo otkrili su sićušne, ali veoma važne detalje. Za početak, pronašli su sliku sa shematskim prikazom novog iPhonea. Ta slika u potpunosti potvrđuje očekivani izgled, koji će biti ovakav:

Iako još uvijek ne znamo što će biti na ovim dijelovima pored površina za kameru, ili pak na dodatnom prostoru na donjem dijelu zaslona, barem smo dobili potvrdu da su naše pretpostavke točne. (To je ogromno olakšanje jer sada znamo da vam zadnjih mjeseci ne pišemo o glupostima koje se neće ostvariti.)

U drugom dijelu koda otkrili su da se spominje biometrička identifikacija pod nazivom „BKFaceDetect“; slova BK mogla bi biti kratica za Biometric Kit. Ovime je potvrđeno da će novi iPhone imati nekakav oblik skenera šarenice ili sustava za prepoznavanje lica, a možda i jedno i drugo.

To je sve što za sada znamo: jedino imamo taj shematski prikaz te kod za prepoznavanje lica. Međutim, to je i više nego dovoljno da nam poraste uzbuđenje zbog novog iPhonea i sada jedva čekamo rujanski Keynote, na kojem će sve ove nove značajke biti predstavljene. Od tog trenutka dijeli nas malo više od mjesec dana.

Izvor: The Verge

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.