imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

iPhone 8 pušten je na Internet


Čini se kako Appleovi ispitivači već isprobavaju novi uređaj, i očito su i pretraživali internet s njime. I naravno, posjetili su neke web-stranice koje prenose Apple novosti, koje su odmah primijetile neuobičajenu aktivnost.

KGI-ev analitičar Ming-Chi Kuo je počeo predviđati specifikacije magičnog telefona s OLED zaslonom u veljači. Prema njegovim izvorima, proizvod će stići s 5.8” verzijom zaslona s “funkcijskom trakom” na dnu. Funkcije toga još uvijek nisu jasne i nema jamstva da uopće i postoje. Ipak, Kuo misli kako će postojati te kako će dijeliti zaslon na dva dijela. Donji dio prednje strane će biti sama traka a drugi dio je zapravo 5.15” velik, 1,125 x 2,436 pikselni zaslon.

01_iphone8_appearing_on_the_internetDetalj iz Kuovih Kronika.

Prije nekog vremena, momci iz Macrumorsa, web-stranice koja prenosi Apple novosti, primijetili su nekoliko korisnika koji koriste uređaje s prethodno navedenim detaljima.Ili točnije, otkrili su uređaje s razlučivosti 375 x 812 piksela. Budući da je to logično rješenje, možemo pomnožiti ove vrijednosti s 3 (@3x mode) i dobiti ćemo 1,125 x 2,436 piksela, koji su iste veličine kao i Kuovo predviđanje.

Činjenica da su ovi nepoznati uređaji zapravo sljedeći top modeli i da to nije samo slučajnost, može se potvrditi sljedećim argumentima:

  • samo je par uređaja otkriveno, i mi uzimamo zdravo za gotovo kako je samo par osoba dozvoljeno isprobati iPhone 8 u ovoj fazi razvoja;
  • Ovi uređaji se često pojavljuju na Macrumors iznova i iznova kako se izlazak približava;
  • Većina IP adresa posjetitelja pripada Appleu, a one koje nisu Appleove, nalaze se u ili oko Cupertina;
  • Prije WWDC-a, ista metoda je otkrila nepoznati uređaj s rezolucijom 834 x 1132 piksela koji se na kraju pokazao kao 10.5” iPad Pro. Dakle, mora postojati nekoliko zaposlenika koji sigurno čitaju Macrumors.

 

02_iphone8_appearing_on_the_internet

Pa koji je zaključak? Prije svega, čini se kako je Kuo opet u pravu. Ne nužno u svakoj činjenici, ali isplati se ozbiljno shvatiti njegove vijesti. I ovaj puta, njegovi izvori se čine dobrima. U isto vrijeme, iz Macrumorsa kažu kako iz rezolucije iPhonea 8 možemo nagađati da će širina telefona biti ista (ili malo tanja) kao ona iPhonea 7, iako će biti malo višlji.

Jedini problem je funkcijska traka. Da budemo iskreni, malo smo zabrinuti zbog toga…

Izvor: Macrumors

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!