imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

iPhone 8 od 5.8” bit će šokantno malen


Na Weibou (poznatom kao kineski Facebook) osvanule su slike tri iPhonea čije lansiranje očekujemo ove godine. Nismo saznali ništa novo o njihovim specifikacijama, ali vidjeti njihove proporcije zaista je zapanjujuće.

Gotovo svi već znaju specifikacije iPhonea koji će biti predstavljeni u rujnu. Cijeli svijet očekuje uljepšane 7s i 7s Plus modele te vrhunski uređaj bez okvira veličine 5.8” (14.7 cm). Prema posljednjim vijestima, znamo da će vjerojatno imati vertikalnu dvostruku kameru, mogućnost bežičnog napajanja te OLED ekran.

Kada smo čuli da će biti velik 5.8”, očekivali smo gigantsko čudovište, pogotovo zato što je 2/3 čitave površine dosadašnjih iPhonea činio ekran te malo okvira. Kod Samsungovog Galaxyja S8 ekran čini čak 83,6% ukupne površine uređaja (što znači da je uređaj praktički načinjen samo od ekrana), a Apple sada namjerava postići istu stvar. Iako će najnoviji iPhone biti najveći model do sada, fizička veličina uređaja neće nužno biti veća. Zapravo…

01_Shocking_how_small

Prema slikama kalupa objavljenih na Weibou, novi će mobitel biti samo malo veći od najmanjeg modela. Također, jednostavan 7s model možda će imati jednake mjere kao i sadašnja serija iPhonea 6, 6s i 7. Ako je ovo točno, Apple bi u rujnu mogao lansirati malen i ugodan pametni telefon koji stane u ruku – a to je prilično važno. Mnogi od nas voljeli bi uživati u prednostima iPhonea 7 Plus, poput velikog ekrana i dvostruke kamere, ali jednostavno se ne možemo naviknuti na njegovu veličinu.

02_Shocking_how_small

Kalupi prikazani na gornjoj i donjoj slici obično se koriste za stvaranje lažnih modela mobitela ili maskica, al ne i za izradu stvarnih uređaja. No dovoljno su dobri za prezentiranje proporcija. S obzirom na to da je već kraj svibnja, možemo se kladiti da se ne radi o lažnim slikama.

03_Shocking_how_small

Sada se možemo početi privikavati na ideju velikog zaslona i dvostruke kamere, ali bez Plus veličine. Ovo je vrlo važna informacija jer smo se donedavno brinuli da će se funkcije obične i Plus linije potpuno odvojiti i razvijati u drugačijim smjerovima. A to bi predstavljalo ozbiljan problem većini korisnika.

Izvor: 9to5mac

BTS 2018

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!