iPhone 8: 5.8” zaslon i Touch Bar?

iPhone 8: 5.8” zaslon i Touch Bar?

#Vijesti
2017. 02. 16.
Kuo je prorekao nešto ogromno: Apple će možda redizajnirati običan Touch ID senzor i napraviti liniju s funkcijama na dnu telefona. Hoće li iPhone dobiti Touch Bar i zaslon od 5.8”?

Pojavljuje se sve više glasina vezanih uz nove iPhone uređaje, koje već možemo smatrati legitimnim informacijama, a kako se približava datum predstavljanja, broj istih raste iz dana u dan. Neke vijesti govore o bežičnom punjenju, tri različite veličine uređaja, a neke govore o dizajnu sa zaslonom preko cijele prednje strane uređaja. Kuo je izjavio kako će uređaji s većim zaslonom biti iste veličine kao i trenutni sa zaslonom od 4.7”, ali će imati veći OLED zaslon preko cijele prednje strane.

iPhone 8: 5.8” zaslon i Touch Bar?

Trenutno još nije jasno za što bi se koristila funkcijska linija na dnu telefona. Mogla bi biti vrlo slična Touch Baru, koji se pojavio na MacBook Pro računalima, kako dizajnom, tako i funkcijama.

Najvidljivija promjena OLED iPhone uređaja bit će zaslon preko cijele prednje strane, zajedno uz nedostatak Home gumba i trenutne tehnologije prepoznavanja otiska prsta. Ono što očekujemo je da OLED iPhone ima fizički OLED panel od 5.8”. Ali, zaslon će zapravo biti samo 5.15”, dok će ostatak biti područje za funkcije (mjesto za virtualne gumbe).

Kuo smatra kako će OLED zaslon biti vrlo važna promjena: uz njega će doći i bežično punjenje, skener šarenice i veća baterija, zahvaljujući novom dizajnu, koji ostavlja više prostora za nju.

Kuove informacije nisu uvijek točne i ne moraju se ostvariti, ali je riječ o vrlo uzbudljivoj glasini, za koju se nadamo kako bi mogla biti istinita.

Izvor: 9to5mac

Komentiraj