imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

iPhone 7 ima “najbolji LCD zaslon ikada”

iPhone 7 ima najbolji smartphone LCD zaslon


DisplayMate Technologies je proglasio zaslon iPhonea 7 “najboljim LCD zaslonom” koji su ikada testirali. Također su nadodali kako je zaslon zaista impresivan i značajna nadogradnja u odnosu na iPhone 6 na temelju mnogih naprednih testova i mjerenja.

iPhone 7 ima najbolji prikaz boja, najsvijetliji prikaz i najveći kontrast od svih smartphone zaslona i IPS LCD zaslona. Također ima najmanju refleksiju svijetlosti od svih smartphone zaslona.

iPhone ima dvije skale boja, jedna je nova DCI-P3 Wide Color Gamut, koju koriste 4K televizori, a druga je tradicionalna sRGB / Rec.709 skala. DisplayMate je izjavio kako su obje skale odlično primjenjene, a rezultat je prikaz boja koji je “vizualno nemoguće razlikovati od savršenog”.

DisplayMate je nastavio kako iPhone 7 ima 1.1 rezultat što se tiče JNCD mjerenja (Just Noticable Color Difference), što je najbolji rezultat ikada što se tiče smartphone uređaja.

Iako imaju puno širi spektar boja od starijih modela, zaslon iPhonea 7 je za 7% bolji što se tiče potrošnje energije.

Najviša točka svijetlosti koja je izmjerena na iPhoneu 7 je 602 cd/m2, najviše što je DisplayMate ikada izmjerio.

Mjera kontrasta na zaslonu je 1,762, što je vrlo dobro za mobilni zaslon, a najviši koji je ikada izmjeren na IPS LCD zaslonu. iPhone 7 također ima najveći kontrast od svih smartphone uređaja u jako osvijetljenom okolišu.

DisplayMate je dodao kako iPhone 7 zaslon ima samo 4.4% odbijanja svijetlosti, što je među najnižim vrijednostima za smartphone uređaje, ali nije ni blizu rekordnih 1.7% koje ima iPad Pro 9.7 inča, koji ima poseban premaz protiv refleksije zaslona.

iPhone 7 ima “sjajne performanse s obzirom na različite kutove gledanja” bez ikakvih primjetnih promjena boja. Zaslon ima najmanju varijaciju boja kada se gleda pod kutom, a zbog toga je zaslužio 2.1 na JNCD skali.

Cijelu analizu moguće je vidjeti na DisplayMate stranici.

Izvor: macrumors.com

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.