imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

iPhone 7 i iPhone 7 Plus: najbolji na benchmark testu

iPhone 7 i iPhone 7 Plus: najbolji na benchmark testu


Većina američkih tehnoloških web stranica odabrala je iPhone 7 za najbolji pametni telefon u 2016. godini. Nadalje, benchmark testovi AnTuTu pokazali su kako je iPhone 7 Plus trenutno najbolji pametni telefon kada se gledaju performanse uređaja. Samsung nije uspio doći ni na popis najboljih deset Android uređaja.

Apple dizajnira procesore A serije u svojim telefonima već godinama. Već duže vrijeme znamo kako je riječ o vrlo moćnim procesorima. Toliko su moćni da je iPad Pro u nekim stvarima jednako dobar kao Appleovo prijenosno računalo. Procesori iPhonea 7 Plus, prema rezultatima AnTuTu testa, kaskaju samo za A9X procesorima u 12.9” iPad Pro uređajima, što se tiče iOS uređaja. A10 Fusion procesori u iPhone 7 i iPhone 7 Plus uređajima su definitivno impresivni za procesore u pametnim telefonima.

Navedeni procesor je ostvario dvostruko veću brzinu i trostruko bolje grafičke performanse od procesora iPhonea 6. Kada bi ovaj procesor bio u Apple TV uređaju, rezultat bi bio sjajan. Na ovom nivou bi uređaj mogao pokrenuti mnogo više od jednostavnih mobilnih igara, a mogao bi imati i podršku za 4K, iako ne na nivou posljednje generacije igračih konzola.

iPhone 7 i iPhone 7 Plus: najbolji na benchmark testu

Ako sve to uzmete u obzir, rezultati ne bi trebali biti iznenađujući: iPhone 7 i iPhone 7 Plus završili su na vrhu popisa nakon testa AnTuTu. iPhone 7 Plus bio je prvi s 181,316 bodova, dok je iPhone 7 bio drugi s 172,001 bodova. Treće mjesto zauzeo je OnePlus 3T, što je sjajno ostvarenje, pogotovo ako uzmemo u obzir da je ova kineska tvrtka osnovana 2013. godine. OnePlus 3T ostavio je 163,013 bodova.

Na četvrtom mjestu je LeEco Le Pro 3 s 159,911 bodova, što je još jedan sjajan rezultat. Ako niste upoznati s LeEcom, riječ je o još jednoj relativno novoj tvrtki kao OnePlus, koja se fokusira uglavnom na pametne telefone i pametne dodatke. Nekoliko američkih časopisa nazvali su telefone druge i treće serije nevjerojatnima. Apple treba dobro paziti na kinesko tržište telefona, jer brzo postaju sve bolji…

iPhone 7 i iPhone 7 Plus: najbolji na benchmark testu

AnTuTu test je pokazao kako je 12.9” iPad trenutno najjači iOS uređaj, a nakon njega slijedi iPhone 7 Plus. Manji iPad Pro slijedi nakon njih, sa samo nešto boljim rezultatom od iPhonea 7: razlika između ova dva uređaja je svega 1139 bodova. Nakon ovih uređaja slijede iPhone 6s Plus, iPhone 6s i iPhone SE. Na osmom mjestu je iPad Air 2, pa iPad mini 4, koji ima gotovo isti hardver. Na zadnjem desetom mjestu nalazi se iPhone 6 Plus.

Nije naodmet naglasiti kako rezultati ovakvih testova nisu nužno 100% točni i ne moraju predstavljati apsolutno točne podatke, ali mogu pokazati vrlo dobru prosječnu ocjenu uređaja i usporedbu s drugim sličnim uređajima. AnTuTu je jedan od najpouzdanijih benchmark testova. Postoje još mnogi uvjeti koji mogu utjecati na rad uređaja, ali ovi brojevi su vrlo jasni. Svatko može preuzeti AnTuTu benchmark besplatno i provjeriti, a najvjerojatnije ćete dobiti slične rezultate.

iPhone 7 i iPhone 7 Plus: najbolji na benchmark testu

U svakom slučaju, zanimljivo je kako je samo Apple uspio doći na ovaj popis od vodeće tri tvrtke na tržištu mobilnih telefona, dok Samsung i Huawei nisu. Navedene tvrtke nisu ni na popisu najboljih deset Android telefona, dok je Google Pixel je zauzeo zadnja dva mjesta na tom popisu.

Izvor: Cult of Mac

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!