imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

iPhone 7 bez fizičkog Home gumba?

iPhone 7 bez fizičkog Home gumba?


Appleovi aktualni iPhone uređaji mogli bi biti posljednji modeli s fizičkim Home gumbom. Prema novim informacijama koje donosi Bloomberg, iPhone 7 bi mogao umjesto fizičkog gumba sadržavati Home gumb osjetljiv na pritisak, koji koristi Appleovu Force Touch tehnologiju.

Iako bi novi modeli iPhone trebali izgledati vrlo slično sadašnjim modelima, trebali bi donijeti neke novosti. Mark Gurman iz Bloomberga najavio je kako možemo očekivati bolje fotografije, poboljšani Home gumb i drugo.

Prema izvorima koji su upoznati s Appleovim planovima, novi Home gumb funkcionirat će slično trackpadu na posljednjim modelima Appleovih MacBook računala. Kada pritisnete gumb, bit će kao da ste kliknuli, iako je riječ o touch funkciji.

Uz novi Home gumb, veći iPhone 7 Plus trebao bi imati novu kameru s dvije leće, s kojom će se moći snimati svijetlije i detaljnije fotografije.

Oba senzora, koja različito hvataju boje, u isto vrijeme snimaju fotografiju, a uređaj proizvede jedinstvenu fotografiju, koja je rezultat spajanja ove dvije fotografije. Ovaj sustav omogućuje oštrije fotografije u uvjetima slabijeg svijetla. – Bloomberg

Nova kamera omogućit će korisnicima zumiranje bez da se izgubi oštrina slike. Ali, ova kamera bit će dostupna samo na većem modelu, dok će manji iPhone 7 umjesto dvije leće imati jednu ali veću.

Gurman je potvrdio kako će nova iPhone 7 serija doista biti bez 3.5 mm ulaza za slušalice. Korisnici će zbog toga morati koristiti Bluetooth slušalice ili slušalice s Lightning konektorom. Nije poznato hoće li Apple dijeliti adapter ili EarPods slušalice s Lightning izlazom. Dobra vijest u svemu ovome je to što zbog eliminiranja ulaza za slušalice, iPhone dobiva dodatni zvučnik, pa će zbog toga uređaj biti glasniji.

Mnogi korisnici su primijetili kako sve glasine govore kako bi novi iPhone 7 mogao biti vrlo sličan iPhone 6s modelu, pa će mnoge razveseliti kako barem mogu očekivati bolje performanse i značajnija poboljšanja. Ipak, sve ovo su još uvijek glasine, a Apple i dalje ostaje tajnovit kao i prije svakog predstavljanja novih proizvoda. Do predstavljanja novih modela, koje bi trebalo biti u rujnu, ne možemo biti u potpunosti sigurni u točnost ovih tvrdnji.

Izvor: cultofmac.com

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!