imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

iOS 9.3 beta dostupan za preuzimanje

iOS 9.3 beta dostupan za preuzimanje


Jučer smo ostali iznenađeni Appleovom odlukom da učini dostupnom iOS 9.3 beta inačicu svoje mobilnog operativnog sistema, pogotovo kada je iOS 9.2.1 još uvijek u fazi testiranja.

iOS 9.3 biti će jedno od najvećih ažuriranja za iOS 9 do sada i trebalo bi donijeti nekoliko novih značajki, kao i nove inačice postojećih aplikacija, uključujući Notes, Apple News, Health, CarPlay i druge. Ukratko, nova inačica donijeti će nove funkcije koje bi trebale upotpuniti ovaj operativni sistem. Strani mediji koji su već imali priliku isprobati novu inačicu pišu o puno bržem radu sistema, pogotovo na starijim iPhone i iPad modelima, što će zasigurno cijeniti vlasnici tih uređaja.

Nove 3d Touch akcije koje dolaze s iOS 9.3

Jedna od najzanimljivijih, novih značajki koja se može pronaći u iOS 9.3 je Night Mode (noćni način rada), koja bi u nočnim satima trebala smanjiti količinu plave svjetlosti koju stvaraju zasloni na iPadu i iPhoneu. Razlog za stvaranje ove značajke su studije u kojima se navodi kako izloženost plavom svjetlu tijekom noći poremeti cirkadijalni ritam radi čega ćemo puno teže zaspati nego kada smo  izloženi žutim tonovima. Ujutro bi se svijetlost koju stvaraju zasloni trebala vratiti na standardne postavke.

Od drugih promjena aplikacija Bilješke (Notes) trebala bi dobiti mogućnost zaštite bilježaka uz pomoć Touch ID-a ili lozinke, dok će na iPhone 6s i iPhone 6s Plus modelima pojedine stock aplikacije dobiti nove 3D Touch Qucik Actions mogućnosti. Treba i spomenuti poboljšanja u News aplikaciji (koja je nažalost trenutno dostupna samo u par zemalja), i nova mogućnost unutar Health aplikacije koja će u budućnosti sama predlagati aplikacije drugih developera koje imaju mogućnost skupljanja podataka o težini, tjelovježbi i snu.

iOS 9.3 donosi bolju podršku za Apple Music unutar CarPlay sistema

U pilogu možete pronaći popis novih značajki koje bi trebale stići s iOS 9.3:

 • Night Shift način rada
 • Zaštita bilješki uz pomoć Touch ID ili lozinke
 • Mogućnost prebacivanja na odgovarajuće aplikacije iz Apple Pay i Wallet aplikacija
 • podrška za iPhone Landscape te dodatne mogućnosti personalizacije unutar News aplikacije
 • Novi 3D Touch prečaci s Home Screen za Weather, Setings, Compass, Health, App Store, iTunes Store aplikacije
 • Siri podrška za hebrejski, finski i malazijski jezik
 • Feedback aplikacija
 • Mogućnost dupliciranja Live fotografija u standardnu fotografiju prilikom slanja iz Photos aplikacije
 • Taptic Feedback prilikom pristupanja multitasking naredbama putem 3D Toucha
 • podaci iz aplikacija za aktivnosti unutar Health aplikacije
 • Novi odjeljak za podatke o tjelovježbi unutar Apple Watch Activity aplikacije
 • Poboljšana podrška za Apple Music u CarPlay sistemima
 • iCloud za iBooks od sada sinkronizira PDF-ove i druge formate
 • Nova “Duplicate” radnja unutar Photos aplikacije

U slučaju da ne možete pričekati izlazak iOS 9.3 isti možete preuzeti putem Apple Beta Software Programa koji vam daje pristup javnim beta testiranjima OS X i iOS operativnih sistema, a na isti se možete prijaviti putem sljedećeg linka. Mormao napomenuti kako s obzirom da su u pitanju prve beta inačice novog ažuriranja koji nisu dovoljno stabilne i pogodne za svakodnevnu uporabu.

Izvor: MacRumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!