imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iOS 12 stvarno bi mogao poboljšati performanse vašeg iPhonea


Najveći hitovi iOS-a 12, predstavljenog u ponedjeljak, definitivno su pojačanje performansi i stabilnost. Appleovi inženjeri na posljednjem su testu zabilježili značajna povećanja brzine. Ali hoćemo li i mi to osjetiti u praksi?

Na Keynoteu u ponedjeljak, Apple je predstavio nove značajke iOS-a 12. U ovoj su se verziji sustava zbilja posvetili razvoju nekih elemenata koji će osjetno poboljšati korisničko iskustvo.

Prema njihovim tvrdnjama, iOS 12 bit će munjevito brz. Ne bi bilo fer reći da su posljednji lansirani iPhonei spori, ali na donjem videu možete vidjeti razliku između brzog i BRZOG.

Veoma impresivna karakteristika iOS-a 12 jest to da će biti dostupan za sve uređaje s podrškom za iOS-u 11. Drugim riječima, iPhone 5s – koji ove godine slavi pet godina – moći će prijeći na novu verziju sustava, baš kao i stariji iPadi. Moglo bi se reći da će novi OS poboljšati sve modele. Apple tvrdi da će se aplikacije otvarati najmanje 40% brže, a neke bi mogle imati i dvostruko bolje performanse. Tipkovnica će raditi 1,5 puta brže, a kamera na iPhoneu 6 Plus mogla bi se poboljšati za 70%.

Rani testovi sve to jasno demonstriraju – sustav je zaista ubrzao starije modele. Doduše, važno je napomenuti da se sve ove brojke odnose na Appleove zadane aplikacije. Razvojni programeri koji budu dovoljno pažljivi mogli bi postići jednake rezultate, ali za potrebe testiranja upotrijebljene su aplikacije trećih strana optimizirane za iOS 11.4.

Ipak, lijepo je znati da je Apple ispunio svoja obećanja: aplikacije koje svakodnevno upotrebljavamo, poput kamere, poruka i sl., mogle bi stvarno biti puno brže.

Izvor: 9to5mac

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!