imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iOS 12: Ponovni pokušaj identifikacije putem Face ID nakon neuspjelog pokušaja


Osim novih funkcija, Apple je predstavio niz poboljšanja postojećih funkcija. Jedno od njih čini korištenje Face ID-a puno lakšim. Pokazat ćemo vam kako se ponovno pokušati prijaviti s Face ID-om nakon neuspjelog pokušaja.

Iako Face ID i Touch ID koriste preciznu i sofisticiranu biometrijsku autentifikaciju koja u većini slučajeva radi brzo i precizno, s vremena na vrijeme se dogodi da pokušaj autentifikacije ne uspije. I dok je za Touch ID dovoljno samo ponovno dodirnuti senzor, s Face ID-om se morate igrati skrivača kao s 2-mjesečnim djetetom.

via GIPHY

Srećom, Apple je napravio suptilno poboljšanje sustava zbog kojeg se ne morate brinuti o neuspjelim pokušajima. Prilično je jednostavno:

  • Nakon neuspjelog pokušaja, sustav će vam prikazati tipkovnicu.
  • Naravno, možete unijeti svoju lozinku ako to želite.
  • No, lakše je povući prstom prema gore ako želite ponovno pokušati Face ID.

U iOS-u 11 nakon neuspjelog pokušaja na zaslonu možete vidjeti samo znak “Unesite lozinku”. Međutim, u iOS-u 12 možete vidjeti znak “Povucite gore za Face ID ili Unesite lozinku”. Možda se čini kao sitnica, ali upravo takve prilagodbe mogu učiniti korištenje sustava boljim ili gorim.

Izvor: 9to5Mac

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!