imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iOS 12: Kako sigurno dijeliti lozinke putem AirDropa


iOS 12 ima mnogo korisnih inovacija. Među njima su i razvijenije funkcije za upravljanje lozinkama. Zahvaljujući maloj funkciji, možete podijeliti čak i najkompliciranije lozinke s drugima na zaista siguran i brz način. Pokazat ćemo vam kako to napraviti.

Apple je u ponedjeljak predstavio svoje najnovije sustave, između ostaloga, i iOS 12. Međutim, već smo pisali o glavnim inovacijama, a sljedeći dan smo pisali čak i o onim detaljima koji nisu spomenuti na pozornici. Razumljivo, glavne atrakcije sljedećeg tjedna će biti iOS 12 i macOS Mojave, ali ovaj put ćemo vam predstaviti jednu od najboljih funkcija iOS-a 12.

Većina korisnika je prilično ambivalentna prema lozinkama. U 2018. godini, vjerojatno svi znaju da je sigurnost iznimno važna i kladim se da svatko zna da je preporučljiva upotreba kompliciranih lozinki. Istovremeno, praktičnost i navike su odlučujuće, stoga se lozinke poput bunny123456 često koriste u bankama, kao i na računima e-pošte, a u najgorem slučaju, napisani su na radnoj površini običnim tekstom kako ih ne bi zaboravili.

Pa, to nije najbolje rješenje. Srećom, postoji sve više i više aplikacija za upravljanje lozinkama i tvrtki koje pokušavaju uvjeriti korisnike da s praktičnim funkcijama mogu živjeti sigurnim online životom bez boli. Naravno, Apple je jedan od njih.

Čest problem s lozinkama je to da ih je teško dijeliti. iOS 12 nudi jednostavno, ali odlično rješenje. Zahvaljujući njemu, sada možete podijeliti lozinke putem AirDropa. Sve što trebate učiniti je:

  • Idite na Postavke > izbornik Računi i lozinke
  • Dodirnite izbornik Lozinke aplikacija i web-stranica
  • Identificirajte se
  • Odaberite željeni unos
  • Dodirnite polje Lozinka i zatim gumb Podijeli
  • Ostatak radi na uobičajeni ‘AirDrop način’

Ova nova funkcija radit će samo na onim uređajima koje pokreće iOS 12 ili macOS Mojave, stoga vam preporučujem da ažurirate uređaje nakon objavljivanja.

Izvor: MacRumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!