imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

iOS 12: iCloud dijeljenje fotografija s privremenim poveznicama


I iOS 12 i macOS Mojave vam omogućuju dijeljenje iCloud Fotoalbuma čak i s onima koji ne koriste tu uslugu. Uskoro ćete to moći učiniti i putem privremenih poveznica. Pogledajmo kako to radi!

Apple promovira svoj eko sustav. Za one koji žive unutar njega, to je savršeno, ali ako netko odluči da ne želi biti dio ekosustava, neće tako lako koristiti iPhone ili Mac. Na primjer, ako želite podijeliti fotoalbum s iClouda s nekim, ne možete to učiniti odmah ako ta osoba nije korisnik te usluge.

Srećom, u iOS-u 12 i macOS-u Mojave, Apple vam pruža mogućnost generiranja poveznice u iCloudu, s kojom možete izravno proslijediti fotografije onim prijateljima koji nemaju iPhone ili Mac. U budućnosti ćete moći stvoriti privremenu poveznicu, koja će vrijediti 30 dana i nakon toga isteći, ali naravno, moći ćete ju ukloniti i prije nego što 30 dana istekne, ako to želite.

Ako koristite prvu beta verziju iOS-a 12, ali ne koristite iCloud Photo Library, možete ju uključiti na sljedeći način:

 1. Idite na Postavke
 2. Dodirnite vaš račun
 3. Potražite iCloud izbornik
 4. Zatim odaberite podizbornik Photos
 5. Na kraju, uključite prekidač koji se nalazi pored iCloud Photosa

Albume možete dijeliti putem poveznice na sljedeći način:

 1. Otvorite aplikaciju ‘Photos’
 2. Dodirnite ikonu ‘Albums’
 3. Dodirnite gumb ‘People’
 4. Uključite prekidač koji se nalazi pokraj ‘Public Website’
 5. Dodirnite ‘Share Link’
 6. Odaberite željeni medij za listu za dijeljenje

Isto možete učiniti i na Macu; otvorite aplikaciju Photos i kliknite na Shared Album koji se nalazi ispod odjeljka Shared. Kliknite na gumb ‘People’ na alatnoj traci i označite kućicu za ‘Public Website’.

Da biste stvorili poveznicu koja istječe, morate učiniti sljedeće:

 1. Otvorite aplikaciju ‘Photos’
 2. Odaberite fotografije koje želite poslati
 3. Dodirnite gumb ‘Share’
 4. Pričekajte malo dok se poveznica ne stvori, umetnite ju negdje i gotovi ste.
Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!