imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

iOS 12 bit će dostupan i za iPhone 5s


Barem ako je suditi po log datotekama WebKita, što je prilično solidan dokaz. To bi učinilo iPhone 5s Appleovim mobitelom s najdugovječnijom softverskom podrškom. Eto zašto volimo Apple!

Meni je jedan od najvećih argumenata za odabir iPhonea činjenica da Apple zbilja jako dugo softverski podržava svoje uređaje. Ta nam briga puno znači, čak i ako se ti uređaji ne mogu baš nositi s najnovijim sustavima.

Tih četiri do pet godina podrške koju Apple nudi i više je nego pošteno, pogotovo s obzirom na to da većina korisnika mijenja uređaje i nakon puno kraćeg vremena. Stoga sa sigurnošću možemo reći da, kada kupite novi iPhone, bit će kompatibilan sa svakim novim operativnim sustavom sve dok se ne odlučite na kupnju boljeg uređaja. A to je velika prednost.

Po svemu sudeći, Apple će postaviti novi rekord s iPhoneom 5s.

Na MacGenerationu pregledali su javno dostupan dokument WebKita. Ondje su pronašli nekoliko testnih log dokumenata koji nisu bili zaštićeni cenzurom, a među njima i rezultate simulatora iPhonea 5s koji pokreće WebKitov nightly build. To bi moglo značiti da će Apple učiniti iOS 12 dostupnim za iPhone 5s, koji je lansiran još 2013. godine. Ili barem tako planiraju.

iPhone 4s završen je s iOS-om 10, iPhone 5 s iOS-om 11, pa logika nalaže da je iPhone 5s sljedeći u nizu. Međutim, čini se da ipak neće biti tako. Premda će neke funkcije sigurno biti ograničene, a čitav sustav neće biti brz kao na najnovijim uređajima, to je i više nego prihvatljivo za šest godina star uređaj.

Trenutno traje testiranje iOS-a 12, a među podacima o posjetiteljima stranice 9to5mac otkriveno je nekoliko uređaja koji rade na nepoznatom operativnom sustavu. Neki od njih imali su rezoluciju od 1136 x 640 piksela, što odgovara specifikacijama iPhonea 5s, ali i iPhonea SE. Drugim riječima, to ne dokazuje ništa.

Apple će otkriti novi sustav na ovogodišnjem WWDC-u, 4. lipnja, a očekuje nas i nadogradnja WebKita te Safarija. Stoga je očekivano da ćemo dobivati slične vijesti o otkrivenim dijelovima koda, ali konačnu istinu saznat ćemo tek za malo više od mjesec dana.

Izvor: 9to5mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!