imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

iOS 12 beta ukazuje na novo kućište za AirPodse


Nova beta verzija iOS-a 12 je opet uspjela odati nekoliko informacija, te proširiti vijesti o nekoliko zanimljivih stvari koje bismo mogli očekivati u budućnosti. Novo kućište za punjenje AirPodsa, Dual SIM iPhone i telefonski pozivi s Home Podom na jednom mjestu.

Očito je da Apple razvija svoj najnoviji operativni sustav na način da razmišljaju o uređajima i proizvodima koji još nisu predstavljeni, ali će uskoro biti, budući da će svi u vrijeme svog izlaska u jesen biti pokretani od strane novog sustava.

Imajući na umu da tvrtka predstavlja novi iOS sustav početkom ljeta, a paralelno s time pokreću beta program, imamo vremenski okvir tijekom promatranja novog sustava u kojemu možemo pronaći tragove koji se odnose na novi proizvod. Ni ove godine nije drugačije, a peta beta verzija iOS-a 12 koja je stigla jučer je također ukazala na nekoliko zanimljivih faktora.

Novo kućište za punjenje AirPodsa

Bilo je govora o tome i ranije, ali sada je to potvrdio iOS: novo kućište za punjenje AirPodsa će uskoro stići. Ako pažljivo pogledate sliku iznad, možete lako prepoznati nešto neuobičajeno. Ne vidite? A ako pogledate malo bliže?

Da, baš to – to je LED indikator koji vjerojatno označava razinu napunjenosti. To je poput onog koji se nalazio unutar kućišta između slušalica, ali sada se nalazi s vanjske strane. To bi definitivno imalo smisla, jer na taj način ne morate otvarati kućište kako biste provjerili punjenje – iako se AirPods pune tako brzo da je jednostavno reći čak i bez provjeravanja LED indikatora: ako ste stavili slušalice u kućište na dulje od deset minuta, razina je svakako iznad 80%, čak i ako ste ih u kućište stavili kada su bile na 0%.

Važno je da nova verzija stiže, koja će vjerojatno imati podršku za bežično punjenje, pod pretpostavkom da Apple stavi na tržište AirPower bežični punjač koji nam toliko dugo obećavaju. Vjerojatno nećemo puno pogriješiti ako ga budemo očekivali u rujnu, u vrijeme predstavljanja novog iPhonea.

Dual SIM iPhone

I ranije je bilo tračeva o tome, ali sada se čini da su potvrđeni od strane službenog izvora. Barem je teško pogrešno shvatiti pripremu softvera koju možemo otkriti u novoj beta verziji iOS-a 12. U linijama koda otkrili smo rečenice poput sljedeće:

second SIM status; second SIM tray status

Zašto bi spominjali SIM ladicu i status, osim ako neće biti drugog SIM-a? Jedino pitanje je kada, u kojem modelu i na kojim tržištima će se pojaviti. Pretpostavljam da ćemo i to saznati u rujnu…

Upućivanje telefonskih poziva s HolmePodom

Iako su to vjerojatno najmanje zanimljive vijesti za nas, jer nemamo HomePod, ne bismo ih trebali zanemariti. Korisnici prije nisu mogli upućivati ili primati pozive na Appleovom pametnom zvučniku, već su mogli samo staviti iPhone na zvučnik uz njegovu pomoć. Međutim, iz sljedeće rečenice je vidljivo da ćemo prije ili kasnije imati priliku zvati s HomePodom:

…add reminders, create notes, make phone calls, and more

Ovo su bile tajne najnovije beta verzije iOS-a 12, te željno očekujemo vijesti u rujnu. Možda će ove godine imati više uspjeha u sakrivanju velikih spoilera, za razliku od prošle…

Izvor: The Verge, 9to5Mac 1, 2

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!