imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

iOS 11 se širi dobrim tempom


Korisnici preuzimaju Appleov najnoviji mobilni operativni sustav kao da nema sutra. 24 sata nakon izlaska, a iOS 11 je gotovo sustigao stopu prihvaćanja u odnosu na Android 7.0 koji predstavljen prije više od godine dana. Ali i dalje mu ide lošije nego iOS-u 10 u ovo vrijeme prošle godine.

Analitičarska tvrtka Mixpanel je već stvorila prvu analizu u vezi s brzinom prihvaćanja sustava, 24 sata nakon izlaska iOS-a 11. Iako iOS 11 radi uistinu dobro prema njihovim rezultatima, vidjeli smo bolje stope prije, čak i unutar Applea. Na primjer, iOS 8 i 9 imali su stopu prihvaćanja od 12.6% u istom vremenskom razdoblju, dok je dugoočekivani iOS 10 imao nevjerojatnu stopu prihvaćanja od 14.45% u jednom danu. U usporedbi s tim, stopa od 10.01% iOS-a 11 može izgledati slabo, ali postoji objašnjenje za to.

Najočitiji razlog iza toga je uklanjanje 32-bitnih aplikacija. Kao što znamo, oko 187 tisuća aplikacija je postalo neupotrebljivo u novom sustavu, i iako su te aplikacije većinom bile stare i zastarjele aplikacije koje nisu ažurirane, zasigurno je bilo nekih korisnika koje je to ograničenje obeshrabrilo.

Drugo objašnjenje bi moglo biti da iako je iOS 10 bio rekorder u stopi prihvaćanja, bilo je mnogo problema kada su korisnici ažurirali sustav. Sjećanja na te probleme su vjerojatno snažna kod mnogih korisnika, stoga su došli do vrlo mudrog zaključka da će pričekati da problemi u sustavu nestanu, te će ažurirati svoje telefone na iOS 11 nakon toga.

Zadnji mogući razlog bi mogao biti da broj ažuriranja inače poraste s dolaskom vikenda, jer ljudi tada ne rade i konačno imaju malo energije kako bi posvetili pažnju novom sustavu. Znajući sve ovo, vjerojatno nećemo morati dugo čekati da novi sustav sustigne svoje prethodnike u pogledu stope prihvaćanja.

Sada kada govorimo o prethodnicima, vrijedi spomenuti kao zanimljivu činjenicu da u trenutku izrade spomenutog izvješća, 84.55% uređaja radi na iOS-u 10, dok je samo 5.44% korisnika ostalo pri verziji iOS-a koja je starija od toga. Kako bi ažurirali svoj uređaj na novi sustav, trebat će vam iPhone 5s, ili iPod touch 6. generacije, iPad mini 2, ili bilo koji uređaji koji su izašli nakon njih.

Izvor: Macrumors

Ako još niste ažurirali svoj uređaj na iOS 11, to se svakako isplati učiniti, ne samo zbog sigurnosnih razloga, već i zbog toga što je s njime predstavljeno mnoštvo novih funkcija.

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!