imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

iOS 11.3 donosi mnoštvo novih funkcija


Prošla su tek dva dana od objave posljednje javne verzije iOS-a 11.2.5, ali Apple je – u svojoj klasičnoj maniri – objavio i prvu beta verziju sljedeće verzije sustava, koja je puna obećavajućih funkcija. Sada samo trebamo čekati iOS 11.3.

Na prošlogodišnjem WWDC-u, Apple je predstavio dvije nove funkcije koje su nam bolno nedostajale u trenutnoj i prošloj iOS 11 verziji: AirPlay 2 te sinkronizacija poruka na oblaku bile su uključene u prve beza verzije iOS-a 11, ali s vremenom su jednostavno nestale. Ipak, čini se da ih nećemo još dugo trebati čekati jer su obje uključene u prvu razvojnu beta verziju iOS-a 11.3.

Aplikacija iMessage u svom trenutnom stanju može dovesti do raznih problema. Svoje razgovore na iPhoneu možete vratiti iz sigurnosnog backupa, ali na drugim uređajima može doći do gubitka kontrole te podbacivanja sinkronizacije. Međutim, ako opcija iCloud Sync bude uključena u službenu verziju iOS-a 11.3, više se nećemo trebati suočavati s takvim problemima. Također, valja spomenuti i Business chat na iMessageu kao novu značajku. U principu se radi o prostoru za dopisivanje sličnom onom na Facebooku.

Onda dolazimo i do AirPlaya 2, koji je izravno povezan s lansiranjem HomePoda. Premda je Apple jasno rekao da višeprostorna podrška neće biti uključena u prvu verziju njihovog pametnog kućnog zvučnika, prva razvojna beta verzija iOS-a 11.3 uključuje AirPlay 2 koji igra veliku ulogu za tu podršku. Nadalje, bit će dostupan i za Apple TV te druge uređaje koji podržavaju ovu tehnologiju, primjerice BeoPlay M3.

Stiže nam i Health Records. Ova će nam funkcija pružiti jedinstvenu platformu za sve zdravstvene institucije te nam pružiti ugodnije korisničko iskustvo. Korisnici će tako moći lako pristupiti svim svojim podacima u aplikaciji Health. Međutim, Apple punom parom radi na velikom projektu Health, te bi voljeli stvoriti automatski sustav koji bi obavještavao korisnike o svim njihovim zdravstvenim pregledima i zahvatima. Naravno, ova je funkcija samo manji dio velikog plana koji se prvo može testirati u SAD-u.

Stižu nam i četiri nova Animojija: lav, medvjed, zmaj i lubanja. Važnija informacija za razvojne programere jest 1.5 verzija ARKit-a, koja će pomoći u stvaranju preciznijih aplikacija.

Uključena je i opcija Advanced Mobile Location, koja bi omogućila našim uređajima da daju svoju precizniju lokaciju u hitnim slučajevima.

Još uvijek nije uključena opcija za provjeravanje statusa naše baterije te prekidač za uključivanje i isključivanje usporavanja. U ranijem intervjuu, rečeno je kako će ove funkcije uskoro biti dostupne. Dakle, preostaje nam samo čekati – bit će objavljeno još mnogo beta verzija prije konačne verzije sustava.

Izvor: 9to5mac

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!