iOS 10 instaliran na dvije trećine aktivnih uređaja

iOS 10 instaliran na dvije trećine aktivnih uređaja

#Vijesti
2016. 10. 12.
Operativni sustav iOS 10 je, prema web-stranici Fiksu.com, instaliran na više od dvije trećine aktivnih iOS uređaja. Osim stranice Fiksu, i stranica Mixpanel.com zabilježila je slične rezultate od preko 66%.

Prema ovim rezultatima, iOS 10 ima najbržu stopu prihvaćanja od svih dosadašnjih nadogradnji iOS operativnog sustava mjesec dana nakon izlaska. Zanimljivo je kako je iOS 10 kasnio za iOS 6,7 i 9 operativnim sustavima nakon dva tjedna, ali nakon tog perioda naglo je porasla stopa prelaska na novi operativni sustav.

Ovi rezultati prikazuju aktivnu bazu iOS uređaja, jer mjere iPhone i iPad uređaje koji se koriste na internetu.

Prije izlaska iOS 10 operativnog sustava, njegov prethodnik iOS 9 bio je instaliran na 88% aktivnih uređaja. Nešto manje od mjesec dana nakon izlaska, iOS 10 je instaliran na dvije trećine uređaja. To je nevjerojatna promjena za Appleov ekosustav.

iOS 10 instaliran na dvije trećine aktivnih uređaja

Postoji nekoliko razloga koji bi objasnili stopu nadogradnje. Izlazak iPhone 7 i iPhone 7 Plus uređaja sigurno je pomogao, jer uređaji dolaze s novim sustavom.

Jedan od razloga za kasniju nadogradnju je činjenica da Apple ne tjera korisnike na nadogradnju. Prvih nekoliko tjedana mnogi korisnici nisu ni znali da je došao novi sustav, dok nisu dobili notifikaciju od Applea. 23. rujna je izašla nadogradnja iOS 10.0.2, pa su mnogi korisnici tek tada nadogradili. Mnogi su odlučili pričekati zbog problema koje su neki korisnici imali nakon instalacije iOS 10 sustava.

Slijedeća verzija iOS 10 sustava, iOS 10.1 trenutno je dostupna za developere i javne beta korisnike, a bit će dostupna svima krajem godine.

Izvor: 9to5mac.com

Komentiraj