imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

iOS 10 instaliran na 48% aktivnih uređaja


Samo dva tjedna nakon izlaska novog iOS 10 operativnog sustava za mobilne uređaje, postotak korisnika koji su instalirali novi operativni sustav porastao je na 48.16%, što znači kako je prestigao prijašnji operativni sustav iOS 9. Ove podatke prenijela je tvrtka Mixpanel.

Prema tim podacima iOS 10 je sada instaliran na nešto više uređaja od iOS 9 sustava, koji je instaliran na 47.79% iPhone, iPad i iPod Touch uređaja. 4.06% korisnika još uvijek koristi iOS 8 ili starije verzije operativnog sustava.

Od izlaska iOS 10 sustava, broj korisnika koji je prešao na njega je u stalnom porastu i gotovo je jednak porastu koji je imao njegov prethodnik iOS 9 prošle godine. Dan nakon izlaska, iOS 10 instaliran je na 14.5% uređaja, a nakon samo jednog tjedna, ta brojka je porasla na 34% uređaja, iako se očekivao porast zbog izlaska novih modela iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

iOS 10 instaliran na 48% uređaja

iOS 10 imao je neke probleme s instalacijom kada je tek izašao, koji su možda utjecali na neke ljude da pričekaju s nadogradnjom. Porast instalacije novog operativnog sustava ipak je zabilježen, a razlog su zasigurno velikim dijelom nove značajke koje nudi ovaj operativni sustav, kao što su poboljšana Messages aplikacija sa stickerima i vlastitim App Storeom, Siri API za developere, iznova dizajniran Lock Screen, nova Music aplikacija, nove mogućnosti prepoznavanja lica i objekata u Photos aplikaciji i još mnogo toga.

Prošle godine, manje od dva tjedna nakon izlaska iOS 9 operativnog sustava, Apple je iznio podatke kako je instaliran na preko 50% aktivnih uređaja, što ga je učinilo najbrže prihvaćenim operativnim sustavom. Prema brojevima Mixpanela, čini se kako ga iOS 10 nije prestigao, ali je bio vrlo blizu tome.

Izvor: macrumors.com

Beoplay_h9_i

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!