imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

iOS 10.2.1. popravlja većinu problema s baterijom

iOS 10.2.1. popravlja većinu problema s baterijom


Bilo je mnogo pritužbi vezanih uz baterije, uglavnom u vezi iPhone 6 i 6s uređaja. Apple je započeo program popravka baterija na 6s uređajima. Čini se kako najnovija softverska nadogradnja nudi rješenje za uređaje koji nisu u tom programu.

Jadne baterije iPhone uređaja, život ih nije mazio. Sve više iPhone 6s uređaja dalo je svoj život zbog toga. Neki su imali veće probleme i bili su gotovi u samo nekoliko minuta, dok su neki trajali dulje, ali im se s vremena na vrijeme javljao ovaj problem. Apple je shvatio kako nešto nije u redu, pa su odlučili ponuditi program popravka, kojim su omogućili besplatnu zamjenu baterije određenim uređajima.

iOS 10.2.1. popravlja većinu problema s baterijom

Problem je bio u tome što se ova greška javljala na praktički svim novijim uređajima, ne samo 6s modelu, ali činilo se kako tvrtka ništa ne radi po tom pitanju. Razlog je navodno bio što su dvije različite greške u isto vrijeme izazivale iste posljedice. Na 6s uređajima s ovim problemom, uzrok je bio u proizvodnji, te je zato Apple popravljao grešku besplatno. Drugi uređaji imali su problema sa softverom, što znači kako je bilo potrebno softversko rješenje.

Softversko rješenje bilo je uključeno u nadogradnju iOS 10.2 sustava, koja je izašla 23. siječnja. Apple je vrlo oprezno opisao nadogradnju, nisu htjeli previše spominjati popravak navedenog problema:

iOS 10.2.1. uključuje popravljene greške i poboljšanu sigurnost vašeg iPhone ili iPad uređaja.

iOS 10.2.1. popravlja većinu problema s baterijom

Jedan od mogućih razloga zašto je Apple bio toliko oprezan je što se nisu htjeli nositi sa situacijom u kojoj nadogradnja ne bi popravila problem baterije. Ali, mjesec dana nakon izlaska nadogradnje, čini se kako je problem više manje rješen. Barem tako govore brojke.

Broj iPhone 6s uređaja koji se gase smanjio se za više od 80%, dok se broj iPhone 6 uređaja s istim problemom smanjio za više od 70%.

Imali su rješenje i za situaciju u kojoj se dogodi ova situacija, da ne morate spajati svoj uređaj na računalo, nego biste mogli samo resetirati uređaj. Funkcija bi bila dostupna samo na iPhone 6 i 6s uređajima, ali čak bi ju i Plus modeli dobili s 10.3 nadogradnjom. Ne znamo kakve bi nadogradnje dobili drugi modeli, ali situacija bi se vjerojatno jednako uspješno rješila.

Izvor problema je u teoriji loš prijenos energije starijih baterija, koji je aktivirao sigurnosni proces koji je automatski gasio uređaj. Apple je promijenio sustav mjerenja energije s nadogradnjom, što je eliminiralo problem.

iOS 10.2.1. dodao je novu poruku greške u Settings – Battery izborniku. Ako se dogodi greška, vidjet ćete slijedeću poruku:

Bateriju vašeg iPhonea možda treba servisirati.

Sve što je potrebno učiniti možete pročitati na Appleovoj stranici podrške.

iOS 10.2.1. popravlja većinu problema s baterijom

Još jedna stvar koju bismo dodali je kako su mnogi korisnici imali primjedbe zašto iOS 10 agresivno traži od korisnika nadogradnju. Ovo je jedan sjajan razlog.

Izvori: 9to5mac i Macrumors

iPhone_SE_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.