imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Intel najavio 8. generaciju Whiskey Lake i Amber Lake procesora


Intel je službeno najavio svoju osmu generaciju procesora U i Y serije. Postoji velika vjerojatnost da će oba završiti u nekome od novih MacBooka koji uskoro stižu…

Jučer navečer, Intel je imao službenu premijeru osme generacije svojih novih procesora U i Y serije. Prvi je imenovan Whiskey Lake (u kojem bi se mnogi rado okupali), a drugi je prozvan Amber Lakeom. Oba su dizajnirana za uporabu u tankim i lakim prijenosnim računalima.

Na temelju svega ovoga odmah možemo zaključiti da Apple može profitirati od toga. Prema Gurmanovim informacijama, nova generacija 12-inčnih Retina MacBooka mogla bi ugledati svjetlost dana još ove godine, kao i nasljednik Retina MacBook Aira.

Trenutno je prethodnik Amber Lakea ugrađen u Retina MacBooke, pa postoji velika vjerojatnost da će se proizvodnoj liniji uskoro priključiti i i7-8500Y, i5-8200Y i m3-8100Y čipovi. Novi Whiskey Lake procesori od 15 W iz U serije, i7-8565U, i5-8265U i i3-8145U, mogli bi se smjestiti u novom Air modelu (pod uvjetom da se taj uređaj zbilja pojavi na tržištu, premda sam osobno malo skeptičan u pogledu toga).

Prema Intelu, novi procesori „podižu ljestvicu u pogledu povezivosti, performansi, zabave i produktivnosti“, što je zasigurno istina. Što se tiče U serije, moramo spomenuti podršku za integrirani Gigabit Wi-Fi, podršku za brzinu prijenosa druge generacije USB-a 3.1, ugrađenu podršku za digitalne pomoćnice, porast PCIe-a s 12 na 16, te funkciju Intel Thermal Velocity Boost (koja je omogućena i i7 procesorima).

U usporedbi s time, Y serija ima brži Wi-Fi i LTE, s navodno osjetnim porastom u performansama, podršku za 3. generaciju PCIe, te NVMe PCIe x4 SSD, te bolju izdržljivost baterije.

Ukratko, radi se solidnoj nadogradnji koja uključuje sve što treba, te koja bi se uskoro mogla naći u Appleovim računalima.

Izvor: MacRumors

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!