imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Intel bi mogao proizvoditi 5G čipove za Apple


Budućnost je na našem pragu i čeka da tvrtke poput Applea otvore vrata. Cupertino se kreće u tom smjeru, i uskoro ćemo znati žele li raditi s Intelom ili Qualcommom.

Stvari se odvijaju poprilično brzo oko 5G mreža. Nije prošlo ni šest mjeseci otkako je Apple predao zahtjev američkoj Saveznoj komisiji za komunikacije ili FCC-u, u kojem od komisije traže dopuštenje za eksperimentalnu upotrebu milimetarskog valnog područja.

Dopuštenje su dobili krajem srpnja, iako tada nismo znali rade li na tome da učine iPhone pametnijima ili stvaraju druge tajne eksperimentalne proizvode (poput AR naočala).

Fast Company smatra da je iPhone i dalje u središtu pažnje u Appleu. Pozivajući se na informacije dobivene od upućenog izvora, oni tvrde da će odluka o tome tko će opskrbiti Apple modemima uskoro biti donesena. Trenutno, čini se da će odabrati Intel.

Izvor pretpostavlja da Qualcommovi čipovi mogu omogućiti više posebnih značajki pružatelja usluge, iako će se pružatelji usluga teško prilagoditi tome. U međuvremenu, čini se da u Cupertinu više navijaju za Intel, jer su odnosi s Qualcommom prilično zategnuti.

Završna igra, kako je više izvora navelo, jest izgraditi Intel modem na integriranom system-on-a-chip (SoC) koji bi također sadržavao CPU, GPU, i druge komponente iPhonea. Intel i Apple bi zajedno dizajnirali SoC, koji bi se proizvodio u Intelovom pogonu. – kaže Fast Company.

Intel je jučer podijelio neke zanimljive razvoje: vodili su prvi uspješni 5G telefonski razgovor, što je važna prekretnica u razvoju. Slično tome, navodno su imali odlične uspjehe s bežičnim uređajima koji su usmjereni na brže širenje 5G mreže.

5. generacija bežične mreže ima mnogo lijepih značajki. Morati će zadovoljiti sljedeće regulacije prema Savezu nove generacije mobilnih mreža:

  • Stope podataka od desetaka megabita u sekundi za desetke tisuća korisnika.
  • Stope podataka od 100 megabita u sekundi za gradska područja.
  • 1 Gb u sekundi istovremeno mnogim radnicima u istom uredu.
  • Nekoliko stotina tisuća istovremenih veza za bežične senzore.
  • Učinkovitost spektra značajno povećana u usporedbi s 4G-om.
  • Poboljšana pokrivenost.
  • Povećana učinkovitost signala.
  • Latencija znatno smanjena u usporedbi s LTE-om.

Izvor: Macrumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!