imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Intel će biti glavni dobavljač za ovu godinu


Iako Apple i Qualcomm sudjeluju u ogromnoj tužbi, čini se da je njihov poslovni odnos ostao isti. U međuvremenu, Intel može otvoriti pjenušac.

Prije više od godinu dana, Apple i Qualcomm su imali veliku raspravu. Sve je započelo s tužbom od 1 milijarde dolara, u kojoj je Cupertino tužio svog partnera, navodeći da je Qualcomm koristio nepoštene metode kako bi natjerao Apple da koristi njihove LTE čipove.

Nepotrebno je reći da je proizvođač bio potpuno drugačijeg mišljenja, te su uzvratili Appleu s otprilike 134 stranice dugom protutužbom. Štoviše, zahtijevali su zabranu uvoza iPhonea. To nije jako lijepa priča, a u usporedbi s njom, Samsung vs. Apple tužba izgleda poput prijateljske prepirke uz par piva. Ne znamo točno kakva je sadašnja situacija, ali pretpostavljamo da još nisu postigli dogovor.

Međutim, čini se da se borba odvija samo na sudu, a kada je riječ o poslu, ove dvije tvrtke se prilično dobro slažu. Prema Kuovim informacijama, Apple je želio implementirati Intelove čipove isključivo u iPhone uređaje; ali anonimni izvor je potvrdio za Fast Company da to neće biti tako lako kao što su mislili.

Zato što je Intel samo početnik na području 14mm čipova i ništa nije pošlo po planu. Ako su informacije točne, onda imaju samo 50% volumena proizvodnje; drugim riječima, svaki drugi čip nije u skladu sa standardima. Ako to inženjeri to ne mogu popraviti, Intel neće moći isporučiti potrebnu količinu.

I tu dolazimo da plana B, Qualcomma, koji bi mogao pomoći Appleu. Međutim, moramo dodati da bi u tom slučaju dva dobavljača dijelila 30-70% – Intel bi mogao ostati glavni dobavljač, ali i Qualcomm bi sudjelovao.

Apple je počeo koristiti Intelove čipove 2016. godine u proizvodnji iPhonea 7. Prije toga su imali samo jednog dobavljača, Qualcomm. Na temelju nedavnih vijesti, prijelaz bi mogao biti završen do 2019., a Intel bi mogao biti jedini dobavljač LTE čipova za Apple.

Izvor: MacRumors

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!