imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

INSIDE – tajanstvena platformska igra za iPhone od programera Limba


Poznato raspoloženje od poznatog razvojnog programera. Nakon što je osvojila konzole, INSIDE je stigla i na iOS. Nemojte propustiti ovu avanturu!

Zaista volim platformske igre koje su jednostavne za igrati, ali me ipak tjeraju na razmišljanje. Po mom mišljenu, osim lijepe grafike, to su dva najvažnija kriterija za mobilne igre.

Da sam prije par godina morao odabrati omiljenu igru, ta igra bi bila Limbo od danskog tima Playdead. Tvrtka radi od 2006. godine i sada ima posadu od 25 članova koji razvijaju igre. Baš kao i u slučaju nedavno lansiranog Game Dev Tycoona, Limbo i INSIDE su objavljeni za druge platforme, ali programeri su voljeli i Appleove platforme.

Konačno, krajem prošle godine, INSIDE je lansirana za iOS i ne pretjerujemo kada kažemo da je to najbolja igra ikada za iPhone i iPad. To je stvarno ekskluzivan klub, među čijim su članovima igre poput Alto’s Adventurea i Odyssey ili Monument Valleya, koju je igrao i bivši protagonist Kevin Spacey u seriji House of Cards. Evo zašto je INSIDE počasni član tog kluba.

Upravljanje

Kao što sam već spomenuo, to je platformska igra i trebat će vam samo jedan prst za igranje. Povucite lijevo i desno, gore i dolje. To igri daje veliku mobilnost, možete ju igrati bilo gdje, u svakoj situaciji. Međutim, INSIDE uz vještine zahtjeva i vašu pažnju.

Radnja

Oni koji su igrali Limbo bi se mogli sjećati dječaka s praznim očima koji luta šumom, tražeći nešto u mraku. Ovaj puta nećete ništa tražiti, već ćete se skrivati i bježati. Pronaći ćete se u laboratoriju u kojem se vrše ljudski pokusi. Ako ste dovoljno pametni, možete kontrolirati subjekte ispitivanja sa svojim umom i spasiti ih..

Okolina

Mutna i zastrašujuća tama je zamijenjena industrijskom okolinom koja izgleda jednako neprijateljskom kao i prethodna. Dodajući priču tome, vrlo frustrirajuće iskustvo igranja INSIDE-a je to o čemu ćete postati ovisni. Interakcije s okolinom su postale izvrsne, možete upotrijebiti sve predmete oko sebe kako bi došli do sljedeće razine, zbog čega je očitije kuda biste trebali ići.

Alternativni kraj

Tijekom igre možete istražiti nekoliko kuteva: prekidače i vrata koji imaju veliki utjecaj na kraj. U grotesknom i bezdušnom svijetu koji je pun užasa, ima li svjetla na kraju tunela?

Igra ima vibrirajući epski faktor koji će vas obuzeti u sekundi. Ovo je priča koju ćete definitivno htjeti završiti. Nema epizoda koje su tu samo kako bi popunile prazninu, igra nas drži u stalnoj sumnji. INSIDE je dostupna svima, te ju možete besplatno isprobati, a ako vam se svidi, možete kupiti aplikaciju i nastaviti igrati. Hvala na iskustvu!

Preuzmite INSIDE s App Storea (iPhone, iPad, Apple TV – 59.99 HRK)
Preuzmite Limbo s App Storea (iPhone, iPad – 34.99 HRK)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!