imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

iMac Pro – Ljubav na prvi pogled


Čak i ako ne trebate njegovu izvedbu, a do neba visoka cijena je obeshrabrujuća, iMacovi su samo za one koji na njima rade svakodnevno. Sada ponosno možemo reći kako se Apple vratio nazad u profesionalnu sferu.

Tijekom jučerašnjeg Keynotea, Appleov zaposlenik s manje impresivnim prezentacijskim vještinama je predstavljao iMacove. Prije no što nam je postalo dosadno, odjednom se na obzoru pojavio stroj, ubrzavajući otkucaje srca svih zaljubljenika u Apple. Da, to je bio iMac Pro. Appleov proizvod koji bismo svi vjerojatno kupili i izložili na sred dnevne sobe kao prvu stvar koju smo učinili nakon što smo osvojili na lutriji.

Apple je predstavio iMac Proove kao:

Najjači Mac koji je Apple ikada napravio.

I nema pretjerivanja u tome. 27” čudovište s 5K zaslonom ima zaista opaki hardware. Počnimo sa Xeon procesorom koji može biti odabran do 18 jezgri i do 4.5GHz brzine uz Turbo Boost. Prate ih brutalne grafičke vještine Radeon Pro Vega GPU-a. S njima, možemo postići 22 teraflopa polu-precizne izvedbe. Pogotovo ako stavite sve u 128GB od 2666 MHz DDR4 ECC RAM i SSD sposoban za brzinu od 4TB od 3GB/s.

Kako ne bi ‘ispekli’ ove prekrasne nove dijelove u istom kućištu, osmislili su novi hladnjak, koji je povećao toplinski kapacitet za 80%. Što se tiče konektora, 4 Thunderbolta, 3 USB-C priključka i jedan 10Gb/s Ethernet, 4 USB-A i čitač SD kartice osiguravaju da sve svoje uređaje možete povezati s ovim proizvodom. Zahvaljujući tome i monstruoznoj izvedbi, možete postaviti dva RAID sustava i dva 5K zaslona na iMac Pro.

01_imac_pro_love_at_first_sight

5K zaslon ima svjetlinu od 500 čestica i može projicirati milijardu boja s P3 prostorom boja, na sveukupno 14.7 milijuna piksela. Apple je također nadogradio stereo sustav zvuka, sa širim frekvencijskim odazivom, bogatijim basom i glasnijim zvukom. Kako bi imali zaista ekskluzivno iskustvo, iMac Pro će biti prvi (i jedini) iMac u novoj i predivnoj Space Gray boji. Također su napravili odgovarajuću Magic Keyboard (s dostupnim numpadom) i Magic Mouse 2 ili Magic Trackpad 2.

02_imac_pro_love_at_first_sight

Apple neprekidno radi na ovim nadogradnjama, stoga će iMac Pro biti lansiran negdje u prosincu, s početnom cijenom od 10,909 HRK. Smatramo kako je cijena prilično fer. Specifikacija poput ove košta tako puno s obzirom na to da stiže u trbuhu remek-djela.

Dobro napravljeno, Apple, jako dobro napravljeno!

Možete pročitati sve naše članke vezane za WWDC ovdje.

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.