imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

iMac kao zaslon? Kako?


iMac je sve-u-jednom rješenje iz Applea, gdje su obratili veliku pozornost na kvalitetu zaslona. Dakle, pitanje je ispravno – možemo li koristiti iMac kao vanjski zaslon spojen na MacBook?

Oni koji bi voljeli kupiti zaslon s odgovarajućim funkcijama i prikladnim izgledom, te ga koristiti sa svojim notebook računalima nalaze se u teškoj situaciji. Pronalaženje zaslona s IPS panelom od vrhunskih materijala koji je odgovarajućeg izgleda za MacBook je težak posao. Može li stariji iMac biti prikladan za taj posao?

Odgovor je da. Iako, nije svaki model prikladan za posao. Popis modela je vrlo kratak: 2009 iMac 27”, 2010 iMac 27” i svi modeli iMaca 21.5” od 2011. godine do 2014. godine. To su modeli koji bi mogli funkcionirati kao vanjski zaslon povezan s MacBookom, MacBook Airom i MaBookom Pro s Thunderbolt kabelom.

Prve dvije stvari koje trebate napraviti su provjeriti je li vaš iMac prikladan te potražiti Thunderbolt kabel. Povežite uređaje i pritisnite CMD (⌘) + F2 na iMacovoj tipkovnici. Kada iMac koristite kao vanjski zaslon, možete upravljati njegovom svjetlinom i zvučnicima putem vašeg laptopa. To nije nikakav hack, Apple službeno podržava ovo rješenje.

Sve ostalo možete postaviti u System Preferences > Display i također u Sounds. Također, možete povezati više iMac računala s vašim MacBookom. Jedino ograničenje za broj uređaja je broj dostupnih priključaka na vašem MacBooku.

iMac računala koja se koriste kao vanjski zasloni će nastaviti pokretati procese sustava kao i prije. Ako ste slušali glazbu prije povezivanja, glazba će nastaviti svirati. Zato se drugi uređaji povezani s iMacom ne mogu koristiti u isto vrijeme s vašim MacBookom.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!