imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Huawei bi uskoro mogao prodati više telefona nego Apple


Kineski proizvođač bi do rujna mogao prodati više telefona nego Apple, što bi ih učinilo drugim najvećim proizvođačem na svijetu, gurajući Apple na treće mjesto. Ali gdje je kraj tome? Lako je moguće da će tvrtka iz Cupertina imati još jednog ozbiljnog konkurenta, uz Samsung.

Kinezi su rekli da će njihovo vrijeme doći, i tako je na kraju i bilo. Tvrtka u pitanju Huawei, koja je nastala u gradu smeća koji je pretvoren u centar inovacije, Shenzhenu, ušla je na tržište prije nekoliko godina. Tvrtka je uskoro preokrenula cijelo domaće tržište, a uspinjali su se sa zabrinjavajućom brzinom i na međunarodnoj sceni. Izvršni direktor tvrtke Richard Yu, prošle je jeseni izjavio kako bi njegova tvrtka mogla dostići Apple u pogledu prodaje u 2018. godini. Čini se kako bi to moglo postati točno čak i prije toga, prema podatcima Strategy Analyticsa.

Suočit ćemo se s njima (Appleom) korak po korak, inovaciju po inovaciju. […] Kada smo prije 4 godine najavili da želimo prodavati telefone, ljudi su nam rekli da smo ludi. Kada smo rekli da želimo prodati 100 milijuna telefona, rekli su nam da smo ludi,” rekao je Richard Yu ranije.

Tada, Appleov tržišni udio bio je 12%, iza njih se već nalazio Huawei s 9%. Ploče se vrlo lako mogu okrenuti u nadolazećim mjesecima, pogotovo ako glasine budu točne i ako bude velikog manjka u zalihama iPhonea 8. Apple je prodao 41 milijun iPhone uređaja u prethodnoj četvrti, dok je 38.4 milijuna Huawei uređaja prodano u istom vremenskom razdoblju. Iz Strategy Analyticsa kažu kako bi mogli prodati više od 40 milijuna uređaja u nadolazećoj četvrti, s čime bi mogli pogurati Apple na treće mjesto po prvi puta od 2011. godine.

Naravno, Tim Cook i društvo imat će neke stvari za reći o tome. Očekujemo vidjeti tri nova modela iPhonea ove godine: tako bi Apple mogao prodati veću količinu ove godine. Neporeciva je činjenica kako će Huawei prije ili kasnije sustići Apple, ako ne ove godine , onda uskoro, jer su uspjeli postati vođa najvećeg svjetskog tržišta. Međutim, Apple nadmašuje sve konkurentne proizvođače u smislu prihoda.

Izvor: MacRumors

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!