imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Hrpa nadogradnji: macOS, watchOS, tvOS, iTunes


Kako to obično bude nakon izlaska nove inačice iOS-a, Apple je objavio i nove inačice svojih drugih operacijskih sustava. Sada su nam dostupne nadogradnje za macOS, tvOS i watchOS, kao i nova inačica iTunesa.

macOS 10.12.3

Nakon nove nadogradnje za iOS, postala je dostupna i nadogradnja za macOS Sierra. U pitanju je treća nadogradnja od kada je Sierra postala dostupna u jesen prošle godine. Ova nadogradnja sadrži nekoliko ispravki pogrešaka, ali se Apple ovaj put nije samo usredotočio na nove MacBook Pro korisnike. Pogledajmo na čemu su programeri radili:

  • Poboljšava automatsku izmjenu grafičkog sustava MacBook Pro računalu (15-inčni, listopad 2016.)
  • Ispravlja problem s grafikom prilikom kodiranja Adobe Premier Pro projekata na MacBook Pro računalu s Touch Barom (13-inčni i 15-inčni, listopad 2016.)
  • Ispravlja problem koji je sprječavao pretraživanje skeniranih PDF dokumenata u Pregledu
  • Ispravlja problem kompatibilnosti PDF dokumenata koji su izvezeni šifrirani
  • Ispravlja problem koji je sprječavao aplikacije drugih proizvođača da ispravno uvezu slike s digitalnih kamera

Ažuriranje možete pokrenuti iz App Store aplikacija na vašem Mac računalu, pod karticom Updates. U slučaju da samo preuzimanje ide dosta sporo, isplati se pokušati malo kasnije jer su su Appleovi server vrlo vjerojatno pod velikim opterećenjem, iako osobno nismo primjetili da postoje neka ograničenja. Iako sama nadogradnja ne dovodi do gubitka podataka, učinite si uslugu u izradite sigurnosnu kopiju vašeg računala putem Time Machine aplikacije.

macOS

watchOS 3.1.3

Stigla nam je i najnovija nadogradnja watchOSa, ali se ne trebamo veseliti nekim novostima jer je u pitanju standardna nadogradnja za ispravak pogrešaka. Čak ni Apple nije trošio previše riječi na opis nadogradnje:

Ova nadogradnja sadrži poboljšanja i ispravke pogrešaka.

Nadamo se da ova nadogradnja neće biti slična s inačicom watchOS 3.1.1 koju je Apple na kraju morao povući. Nadogradnju možete izvršiti putem Apple Watch aplikacije na vašem iPhoneu unutar My Watch kartice: My Watch> General > Software Update izbornik. Za uspješno nadogradnju potrebno je spojiti iPhone na Wi-Fi mrežu I spojenog na punjač s najmanje 50% napunjenom baterijom.

watchOS

tvOS 10.1.1

U ovom trenutku nemamo pretjerano puno informacija o ovoj nadogradnji za Apple TV. Jedina informacija što je Apple objavio je kako nadogradnja uključuje ispravke pogrešaka i poboljšanje učinka. Apple TV bi trebao sam preuzeti nadogradnju sljedeći put kada ga upalite (u pozadini), a u slučaju da ste isključili tu mogućnost, nadogradnju potražite pod postavkama sustava: System > Software Update Menu.

03_bunch_of_updates

iTunes 12.5.5

Zajedno s nadogradnjama svih operacijskih sustava stigla nam je i nadogradnja za iTunes aplikaciju. U pitanju je također manja nadogradnja, što znači da Apple nije napravio nikakve promjene u dizajnu aplikacije. Nadogradnja je ukupno teška 116 MB te se navodi kako sadrži manje ispravke pogrešaka.

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!