imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Homo Machina – put kroz nevjerojatan mehanizam tijela


Homo Machina je 2D istraživačka igra u kojoj možete otkriti sve o nevjerojatnom svijetu ljudskog tijela, koji je uistinu veoma nalik složenom stroju.

Edukacijske igre imaju dva temeljna problema: 1) dosadne su i 2) korisničko sučelje u najmanju je ruku neprivlačno. Zapravo je vrlo teško osmisliti zabavan pristup sadržaju koji nas uvijek podsjeća na beskonačne sate sjedenja u školskoj klupi i štrebanja. Stoga nije iznenađujuće što su avanturističke igre znatno popularnije.

ARTE je sada predstavio igru pariške ekipe razvojnih programera Darjeeling, koja se hrabro uhvatila u koštac s navedenim preprekama obrazovnog žanra. Moramo priznati da su bili vrlo uspješni. Igra Homo Machina istovremeno je zabavna i edukativna, a ima i odličnu grafiku.

Štoviše, grafika zaslužuje da joj posvetimo više teksta. Ilustracije iz cijele igre rukom je crtao dr. Fritz Kahn (1888.-1968.), njemački ginekolog i autor djela znanstvene-fantastike. U njima je ljudsko tijelo prikazano kao tvornica u steampunk stilu, s paralelama između ljudskih organa i raznih strojeva. Zbilja se isplati isprobati je, a ekipa je uspjela razviti genijalan koncept u jednostavnu, ali zabavnu igru. A to mnogo znači za cjelokupan doživljaj.

Vaš posao vrlo je lak: morate se pobrinuti da tijelo radi u svakoj situaciji. Dakle, prilikom ustajanja, smijanja, jedenja, itd. Kako biste u tome uspjeli, morate odlaziti u različite odjeljke te rješavati probleme i zadatke relevantne za trenutnu situaciju. Premda razine nisu pretjerano teške, ima nekoliko zadataka oko kojih ćete se morati dobro pomučiti.

Dakle, preporučuje se i djeci i odraslima. Ovakvo nešto roditelji mogu čiste savjesti dati djeci jer će se zabaviti, te sigurno naučiti nešto novo i korisno.

Homo Machina dostupna je za iOS i za Android. A prvo poglavlje možete besplatno isprobati i u internetskom pregledniku.

Preuzmite Homo Machina iz App Storea (iPhone, iPad – 24,99 kn)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!